בישראל יש הרבה שמש אך מעט מאוד חשמל שמופק ממנה. ומסתבר שלא רק אנחנו מבחינים בכך, גם הגופים הבינלאומיים לא מרוצים מהמדיניות הישראלית בתחום הסולארי. לפי תכנית הסביבה של האו"ם, ישראל נמצאת במקום הראשון בייצוא טכנולוגיות לייצור חשמל סולארי, ובמקביל במקום האחרון בהפקת חשמל מהאנרגיה המתחדשת.
ישראל מדורגת בתחתית רשימת המדינות העושות שימוש באנרגיה סולארית – כך עולה מנתונים אותם הציג ראש תוכנית הסביבה של האו"ם. בזמן שגרמניה וארצות הברית מובילות בראש הרשימה במספר יחידות הייצור הסולאריות, ישראל מדורגת אחרי מדינות כמו סנגל ואריתריאה – עם רק 4 מגה וואט המופק בצורה זו, מתוך כ-11 אלף מגה וואט שהיא מפיקה.
סגן השגריר הישראלי לאו"ם ולמוסדות הבינלאומיים בז'נבה, רוני אדם, סיפר בראיון לתוכנית "מה בוער" עם רזי ברקאי, כי הוא הוזמן לשיחה בעניין עם ראש ארגון הסביבה. "בז'נבה יושב המרכז האירופאי של ארגון הסביבה, ואני רגיל להיות מוזמן לשיחות נזיפה הקשורות למצב בעזה וכדומה. הפעם, הנושא היה אחר לחלוטין", אמר.
ראש הארגון חלק בפני אדם את אכזבתו מהשימוש המועט שעושה ישראל באנרגיה סולארית. "ישראל היא החלוצה הגדולה בעולם בטכנולוגיות לייצר חשמל מאנרגיה סולארית. לעומת זאת, ישראל היא גם האחרונה בעולם בשימוש בטכנולוגיה כזו", אמר, "חבל שישראל – ארץ עם שמש כמעט ללא הגבלה – לא מייצרת אנרגיה בעזרתה".
במציאות הישראלית, הפקת החשמל מאנרגיה סולארית נעשית ע"י יזמים פרטיים. ובשל תהליכי הרגולציה הקמת תחנות כוח סולריות בשטחים פתוחים אינה אפשרית כרגע. מחקר בינלאומי שנערך לאחרונה קובע כי יש לשאוף ל-25% בשימוש באנרגיות מתחדשות. כיום, השימוש באנרגיות מתחדשות עומד על 0.03% בלבד מסך כלל האנרגיה המופקת.
מנכ"ל חברת "ערבה Power", יונתן כהן, אומר כי הבירוקרטיה מאיטה את המהפכה הסולארית בישראל. "התעוררנו באיחור של כעשור, ואנו מצטרפים לאיטנו לחבורה המכובדת שהשכילה כבר מזמן לנצל את השמש", אמר, "בכדי להניע את המהפכה הסולארית, צריך תיאום בין גופים שונים. לכשזה יקרה, השמיים הם הגבול".
ממשרד התשתיות נמסר בתגובה: "מאז שנכנס השר הנוכחי, עוזי לנדאו, לתפקידו, מתקיימים מאמצים לקדם את יישום החלטת הממשלה – 10% אנרגיות מתחדשות עד שנת 2020, והושם דגש מיוחד על הסרת כל החסמים בפני היזמים הפרטיים".