מרוקו הודיעה על כי תשקיע תשעה מיליארד דולר באנרגיה סולארית על מנת לספק 38% מצריכת החשמל של מדינות צפון אפריקה עד לשנת 2020. הפרויקט השאפתני יכלול 5 חוות סולריות שיפיקו בעתיד 2,000 מגהואט חשמל.
שרת האנרגיה של מרוקו Amina Benkhadra הכריזה על הפרויקט בטקס שהתקיים בעיר ouarzazate בנוכחות מלך מרוקו מוחמד השישי ומזכירת המדינה האמריקאית הילרי קלינטון.
מרוקו היא המדינה היחידה בצפון אפריקה שאין לה מקורות נפט וגז ולכן החליטה להשקיע באנרגיה מתחדשת. מימון הפרוייקט יגיע מהשקעת המדינה בשילוב הון פרטי, עדיין לא ידוע מתי יתפרסמו המכרזים להקמת הפרוייקט.
הדרך היחידה לחבר כפרים מרוחקים לחשמל
אנרגיה סולארית, אנרגיית רוח ואנרגיה חשמלית הן כולן חלק מהמאמץ של ממשלת מרוקו לחבר את 30 מיליון התושבים, כולל 44% החיים באיזורים כפריים למקורות אנרגיה. בעבר אספקת החשמל לכפרים אלו הגיעה מגנרטורים קטנים, ואלו כפרים אחרים נאלצו להסתפק בנרות ועששיות להארת הבתים.
הלוחות הסולאריים מותקנים בכפרים ע"י חברת החשמל הצרפתית,EDF, ומומחית באנרגיה סולארית, Temasol. נציג EDF במרוקו, הנרי בוי, אומר כי "אנרגיה סולארית נחשבת כאנרגיה של עניים, אבל כאשר מדובר בכפרים רחוקים אי אפשר להקים רשת של כבלי חשמל" מוחמד ברדאי, בכיר בחברת אנרגיה מרוקנית. אומר כי "האנרגיה יוצרת מבנה כלכלי, היא מביאה איתה כבישים, חנויות ופעילויות נוספות".