ראשי המדינות המשתתפות בוועידת האקלים בקופנהגן מתכננים להחליט על מס דלק שיוטל על ענף הספנות ברחבי העולם, בניסיון לעודד חברות ספנות לצמצם את צריכת הדלק בעזרת קיצור נתיבי השייט או שימוש במקורות אנרגיה חלופיים, דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל".
על פי התוכנית המתגבשת, ארגון הימאות הבינלאומי (IMO) יגבה את המס החדש, הצפוי להיכנס לתוקף בשנת 2012 ולהכניס 10 מיליארד דולר מדי שנה. במקרה שלא יושג הסכם מחייב בעניין בועידת קופנהגן, יטיל האיחוד האירופי מס דלק על כל הספינות העוגנות בנמלי האיחוד.
ענף ההובלות הימיות במיתון קשה
הובלה ימית, המהווה 80% מהסחר הגלובאלי, אחראית ל-3% עד 5% מסך פליטות גזי החממה בעולם, אך לא נכללה באמנת קיוטו משנת 1992. חברת מולר מארסק הדנית, חברת הובלת המכולות הימית הגדולה בעולם, החלה לנקוט בצעדים לצמצום הפליטות מצי הספינות שלה ב-20% עד שנת 2017, בניסיון להוכיח כי ענף הספנות העולמי מסוגל לנקוט בצעדים יעילים לצמצום הפליטות גם ללא מיסוי.
ענף ההובלה הימית נפגע קשות בעקבות המשבר הכלכלי העולמי. ומחירי ההובלה הימית צנחו בשנה שעברה בעקבות ירידה חדה בביקוש למתכות, השנה נרשמה התאוששות במחירי ההובלות, אולם בחודשים האחרונים דווח כי אחת מכל שמונה ספינות להובלת מכולות בעולם מושבתת מחוסר ביקוש, קיימות הערכות כי שיעור הספינות המושבתות עלול לזנק ל-25% בתוך כשנתיים.