פרשת "קליימט גייט" לא יורדת מסדר היום העולמי, בעקבות מתקפת הארגונים החוששים מהשפעות ועידת קופנהגן, כמו תעשיינים, אילי נפט ופוליטיקאים שמרנים, פרסמו אתמול יותר מ-1,700 מדענים בריטים עצומה התומכת בעבודת המחקר שמקשר ברור בין ההתחממות הגלובלית לפליטת גזי החממה.
מומחי האקלים בועידת קופנהגן נאלצים להתמודד עם הטענות לפיהן עמיתיהם באנגליה השמידו במכוון רישומים שלא התאימו לתחזיות, וערכו מניפולציות בנתונים במטרה להסתיר את הירידה בטמפרטורות הגלובליות. "פרשת דליפת האימיילים ממרכז המחקר באוניברסיטת איסט אנגליה המכונה "'קליימט-גייט" חושפת את ההטיה הפוליטית הברורה של חוג מדעני האקלים, אותו חוג שעבודתו עומדת בבסיס ועידת האקלים בקופנהגן", כתבה השבוע ב"וושינגטון פוסט" שרה פיילין, מועמדת לשעבר לסגנית הנשיא, ואחת הדמות הפופולריות במפלגה הרפובליקנית בארצות הברית.
פיילין: עלות הפחתת הפליטות יקרה מדי
למרות שנמתחה ביקורת על שיפוץ הנתונים, מרבית מדעני האקלים טוענים כי יש ראיות מספיקות לקשר הברור בין התחממות כדור הארץ לפליטות גזי החממה, וכי חשיפת תחלופת האימיילים של המדענים מאיסט אנגליה אינה מערערת את התיאוריה. אבל הוויכוח מסרב לגווע, ומעל דפי העיתון קראה פיילין לנשיא אובמה לבטל את הגעתו לוועידה.
"אין ספק שהסקנדל הזה מעמיד בסימן שאלה את ההצעות שמועלות בקופנהגן", כתבה פיילין. "אני לא מכחישה שקיימים שינויים אקלימיים. . . אבל בעודנו מכירים במחזוריות הטבעית שגורמת לשינוי האקלים, איננו יכולים לומר בוודאות שפעילות אדם גורמת (אף היא) לשינויים. אנחנו כן יכולים לומר, לעומת זאת, שעלות צמצום פליטות החממה יקרה לאין ערוך והיא אמיתית לגמרי".
פיילין הדגישה שללא מידע אמין, וכשכל כך הרבה מוטל על הכף, האמריקאים צריכים להיות מודאגים מאוד מתוצאות הוועידה הפוליטית הזו. "הנשיא חייב להחרים אותה", סיכמה.