חברת האנרגיה הסולארית ערבה פאוור חתמה על הסכמים להקמת 15 מתקנים סולאריים בינוניים בקיבוצים ובמושבים בערבה בהספק של 100 מגה-ואט ובהשקעה של שני מיליארד שקל. ממוצע ההספק לכל מתקן יעמוד על 6.5 מגה-ואט.
יוסף אברמוביץ', נשיא חברת ערבה פאוור – צילום: ארנון מעוז
חברת האנרגיה הסולארית ערבה פאוור חתמה על הסכמים להקמת 15 מתקנים סולאריים בינוניים בקיבוצים ובמושבים בערבה בהספק של 100 מגה-ואט ובהשקעה של שני מיליארד שקל. ממוצע ההספק לכל מתקן יעמוד על 6.5 מגה-ואט. בין החותמים רוב קיבוצי הערבה הדרומית – קטורה, יוטבתה, לוטן, גרופית, אליפז, נווה חריף.
ערבה תקים בפועל את המתקן הסולארי הבינוני הראשון
למרות שרוב העיסקאות הנחתמות היום בענף הסולארי נמצאות למעשה רק על הנייר בשל סבך בירוקרטי והמתנה לאישורים על שינויי יעוד לקרקע, ההערכה היא כי ערבה פאוור תהיה הראשונה להקים את המתקן הסולארי הבינוני הראשון בהיקף של 4.9 מגה-ואט בקיבוץ קטורה. החברה השיגה את מכלול האישורים הנדרשים להקמת המתקן ומשלימה את ההכנות להקמתו.
ג'ון כהן, מנכ"ל ערבה פאוור אמר: "אנחנו מתמחים בשדות סולאריים בינוניים על הקרקע ועל הגגות, הידע והניסיון הייחודי שרכשנו, בנוסף לשותפות שלנו עם חברת סימנס, מעניקים לשותפים שלנו את התנאים הטובים ביותר להקים שדות סולאריים. רשות החשמל הובילה למצב של מרוץ ותחרות על נתחים מתוך הכמות המאושרת להפקה, 300 מגה-וואט, וכל מי שיש לו הניסיון, הידע והיכולת ייהנה מיתרון על פני האחרים".
אליעזר טוקמן, מנכ"ל סימנס ישראל השותפה בערבה פאוור, התייחס להקמת 15 שדות סולאריים במקביל: "סימנס מביאה עימה ידע וניסיון עשיר בניהול פרויקטים מורכבים מבחינה טכנית, ובכלל זה הכשרת צוותים טכניים מקומיים, מחויבות אסטרטגית ארוכת טווח והתמחות באחזקה והפעלה של מיזמים ומוצרים במשך עשרות שנים ברמה הגבוהה ביותר. אנו מצפים וערוכים למשימה זו ומקווים שזוהי רק התחלת המהפכה הסולארית בישראל"
ערבה פאואר, שנוסדה ב־2006, היא החברה הסולרית הישראלית הראשונה שביצעה אקזיט בשוק הסולרי, 40% ממניות החברה נרכשו ע"י חברת סימנס הגרמנית. באוגוסט האחרון השקיעה סימנס 15 מיליון דולר בחברה כחלק ממסע רכישות לקראת ההתמודדדות על פרוייקט דזרטק במדבר הסהרה, הפרוייקט סולארי הגדול בעולם שאמור לספק 15% מצריכת האנרגיה באירופה. בעלי מניות אחרים בחברה: יוסף אברמוביץ' (26%) וקיבוץ קטורה (24%).