הבוקר (ג') נחנך בקיבוץ קטורה שבערבה מרכז לאימות טכנולוגיות אנרגיה מתחדשת בקיבוץ קטורה שבערבה, במסגרת כנס אילת אילות לאנרגיה מתחדשת שנפתח היום נערך טקס פתיחת המרכז בו יאומתו נתוני נצילות ועמידות בפגעי מזג האויר של טכנולוגיות סולאריות שונות,
שר התשתיות בטקס חניכת מרכז האימות – צילום: יניב פילדסט
הבוקר (ג') נחנך בקיבוץ קטורה שבערבה מרכז לאימות טכנולוגיות אנרגיה מתחדשת. במסגרת כנס אילת אילות לאנרגיה מתחדשת שנפתח היום נערך טקס פתיחת המרכז בו יאומתו נתוני נצילות ועמידות בפגעי מזג האויר של טכנולוגיות סולאריות שונות, המכון נוסד ומתופעל ע"י מנהלת האנרגיה המתחדשת של אילת אילות ומכון ערבה ללימודי הסביבה.
מטרת המרכז היא לסייע בהחדרת טכנולוגיות פורצות דרך לשוק העולמי תוך מתן דגש על פיתוח תעשייה ישראלית משגשגת בתחום, באמצעות בחינת ביצועים בתנאי אמת, הדגמה וחשיפה של טכנולוגיות אלו ליזמים ומשקיעים. המרכז הנו חלק מפרוייקט האנרגיה המתחדשת של אילת אילות שנוסד בשנת 2006 ומטרתו להביא לפיתוח האיזור באמצעות יצירת מודל ייחודי והפיכתו למרכז עולמי מוביל בנושאי אנרגיה בת קיימא. המרכז צפוי לעבור בהמשך הדרך לשטח של כ-100 דונם בפארק האנרגיה המתחדשת של תמנע המתוכנן לקום בהשקעה מוערכת של למעלה ממיליארד שקל.
המרכז שהושק בכנס ממוקם בסמוך למרכז האקדמי לאנרגיה מתחדשת של מכון ערבה ללימודי סביבה בקיבוץ קטורה. בהמשך הדרך יעבור המרכז לשטח של כ 100 דונם בלב פארק האנרגיה המתחדשת של תמנע שמתוכנן בהשקעה מוערכת של מעל מיליארד ₪. במרכז האימות נבחנות כבר היום 5 טכנולוגיות ישראליות חדשניות בנוסף לפיילוטים אחרים הקיימים ברחבי האזור כגון המתקן הסולרי תרמי של חברת אאורה בקיבוץ סמר.
הכנס נערך בהשתתפות שר התשתיות, עוזי לנדאו "משרד התשתיות הלאומיות פתח את הדרך למימוש הפיכת חלום הגגות האדומים לחזון הבתים הירוקים. כל אחד יכול. גג, ועוד גג ועוד גג. אני לא בטוח שכאשר בן גוריון אמר ש"גם הנגב עוד יהיה פורח", הוא התכוון לפריחה סולארית, והירוק שהוא ראה לנגד עיניו, כנראה לא היה פוטו וולטאי ותרמו סולארי כנראה שהמציאות עולה על כל חזון."
יו"ר המועצה האזורית חבל אילות, אודי גת "אנחנו גאים לבנות מקום שיהפוך להיות עמק הסיליקון של עמק השמש, פיתוח טכנולוגיות אנרגיה בת קיימא בערבה יעזרו ליישב את חבל אילות ולהכפיל את האוכלוסיה במקום"
יו"ר מנהלת אנרגיה מתחדשת אילת אילות, נועם אילן "המרכז נועד לסייע לטכנולוגיות ישראליות להשיג מימון ע"י אימות הטכנולוגיות בתנאים שונים, אני מזמין חברות ומשקיעים ליצור איתנו קשר לבחינת נתוני טכנולוגיות סולאריות שונות, החברות הישראליות שבוחנות את הטכנולוגיות הסולאריות שלהן כעת הן בי-סולאר, פיתגורס, סולאר אדג' ופאוור קום".