במסגרת תערוכת אופק ירוק לטכנולוגיות סביבה המתקיימת בגני התערוכה התאספו היום מאות נציגי חברות אנרגיה מתחדשת, יזמים ומוסדות פיננסים לכנס אנרגיה מתחדשת 2010 של איגוד החברות לאנרגיה מתחדשת בישראל בראשותו של עו"ד איתן פרנס. בכנס הוצגו ההתפתחויות האחרונות בנושא ההסדרה לענף
מאות נציגי חברות ויזמים הגיעו לכנס אנרגיה מתחדשת והתעדכנו בהתפתחויות האחרונות בתחום.
יו"ר איגוד חברות אנרגיה מתחדשת, עו"ד איתן פרנס ומשתתפי הכנס – צילום: יניב פילדסט
במסגרת תערוכת אופק ירוק לטכנולוגיות סביבה המתקיימת בגני התערוכה התאספו היום מאות נציגי חברות אנרגיה מתחדשת, יזמים ומוסדות פיננסים לכנס אנרגיה מתחדשת 2010 של איגוד החברות לאנרגיה מתחדשת בישראל בראשותו של עו"ד איתן פרנס. בכנס הוצגו ההתפתחויות האחרונות בנושא ההסדרה לענף, הקצאת קרקעות על ידי מינהל מקרקעי ישראל וסקירת מודלים פיננסיים במגזר ההתיישבותי. פאנלים מקצועיים נערכו בנושאי הקמת מיזמים במגזר ההתיישבותי, מימון פרויקטים והאתגרים העומדים בפני טכנולוגיות ישראליות.
הכנס נערך בצל הקיפאון המתמשך בתחום התקנת מערכות סולאריות עסקיות, תחום בו עוסקות רוב החברות בישראל התקוע מאז הכרזת חברת החשמל בתאריך 14 לדצמבר 2009 על סיום המכסות לתחום זה. הסדרת המשך המכסות מתעכבת בין היתר בשל מחלוקות קשות בין רשות החשמל למשרד התשתיות, לא ניתן להקים מערכות חדשות עד לסיום הליך השימוע וקיים חשש אמיתי שחברות סולאריות יסגרו בשל קשיי מימון.
את הכנס פתח יו"ר האיגוד בהכרת תודה למארגני התערוכה ולמאות המשתתפים שהגיעו מכל רחבי ישראל, לדבריו "נכונה לנו דרך ארוכה אך הפיתרון נראה באופק, אני רוצה להעביר מסר חשוב, משרד התשתיות מנסה להוביל מהלך להסרת מגבלת הכמות של מתקנים לייצור אנרגיה סולארית, יש תיקונים קטנים שצריך לבצע במדיניות אך מדובר בשר הראשון שמגבש מדיניות לטווח ארוך"
"10 ימים לאחר שמסמך המדיניות של משרד התשתיות פורסם פנה שר התשתיות, ד"ר עוזי לנדאו לראש הממשלה וביקש ממנו לכנס את ועדת השרים לקידום אנרגיות מתחדשות לאישור המסמך. אני קורא מכאן לועדת השרים להתכנס בהקדם כדי להניע את משק האנרגיות המתחדשות קדימה"
ח"כ כרמל שאמה, סגן יו"ר הכנסת ויו"ר הועדה ליישום מדיניות המקרקעין החדשה במינהל מקרקעי ישראל הדגיש את מחויבותו לקידום הענף ולהסרת החסמים המעכבים את התפתחות התחום. ח"כ שאמה עתיד להתמנות ליו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת המשמשת כגוף רגולטורי אשר בדיוניו משתתפים נציגי מגוון משרדי הממשלה, חברות וגופים ציבוריים אחרים בתחום האנרגיה המתחדשת.
לדבריו "ועדת הכלכלה כגוף רגולטורי תהיה מאוד פתוחה לנושא מבחינת וזמן ותשומת הלב שתקדיש לנושא, נגלה חוסר סובלנות כלפי סחבת של משרדים שונים. ועדת הכלכלה בראשותי תהיה נכונה לסייע ונחושה באופן ברור בנושא של אנרגיות מתחדשות. יש דברים שקורים ומעלים אצלי סימני שאלה. תחום האנרגיות המתחדשות מעניין אותי מאוד ואני מכיר בחשיבותו הרבה. אתם חלוצים בתחום שרק בעוד כמה שנים נבין את גודלו ואני מזמין כל מי שיש הערה או הצעה לחקיקה בתחום לפנות אלי"
יונתן פרידמן, יועץ מקצועי לשר התשתיות שיבח את עשייתו הענפה של יו"ר איגוד החברות לאנרגיה מתחדשת איתן פרנס לקידום הענף. לדבריו "יש לכם את הדובר הכי טוב שיכול להיות לתחום, אנחנו לומדים ממנו המון לגבי חסמים ורעיונות לשיפור. שר התשתיות מאמץ את חזון "הגגות הירוקים" ונושא האנרגיות המתחדשות חשוב לנו ביותר, אנחנו פועלים כדי שעד סוף יולי כל ההסדרות יושלמו"
שמעון יפרח, יועץ כלכלי בכיר לסגן רוה"מ ושר הפנים " ההצלחה תלויה בשיתוף פעולה של גורמים רבים. לפני מספר ימים התקיים מפגש מטה בו השתתפו נציגי משרדי ממשלה הקשורים לתחום. מינהל מקרקעי ישראל, משרד התשתיות, נגב גליל, משרד האוצר, כולם היו שם. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה עם גורמים רבים כדי לפתור את החסמים ומאחל הצלחה לכולנו בשנים הבאות"
ד"ר דוד אלמקייס, מנהל אגף התכנון בחברת החשמל הוא האיש שאחראי להסדרת רשת החשמל בטווח הקצר ובטווח הארוך. אלמקייס סקר את ההתפתחויות בהקמת רשת חשמל חכמה שנועדה להסדיר את הזרמת החשמל ממקורות מתחדשים שמטבעם אינם סדירים לרשת החשמל בהספקים גדולים.
לדבריו "הנושא של אנרגיה ירוקה צריך תכנון אינטגרטיבי, אנרגיה ממקורות מתחדשים לא מובטחת מסביב לשעון (מלבד ביוגז וביומסה) ולכן צריך גם גיבוי ממקורות פוסיליים מכורח המציאות. האנרגיה הירוקה מפחיתה את התלות בדלקים פוסיליים אך לא תציל את פליטת גזי החממה."
"בחנו בחברת החשמל את ההשלכות של יישום החלטות הממשלה לייצור של 10% מצריכת החשמל ממקורות מתחדשים וגילינו שמדובר ב-4400 מגה-וואט של חשמל. כדי לייצר כמות כזו צריך 70.000 דונם ובעצם לנצל כל שטח אפשרי להקמת מתקנים ומחיר החשמל יתייקר ב-20%. עלות ההשקעה במערכת הולכה לחשמל המיוצר בדרום הארץ למרכז ולצפון מוערכת בכ- 3.5 מיליארד שקל. אנחנו עושים את כל המאמצים ליישום החלטות הממשלה אך יש חסמים ובעיות רבות"
כנס מעולה !!!
כל הכבוד לכם
נא להכניס אותי לרשימת התפוצה בכדי שנוזמן לכנסים שלכם
שלום
כנס מעניין ומיקצועי.
האם יש כוונה להעלות המצגות לאתר של האיגוד?
בתודה מראש
שאול פיגנבוים
יועץ סביבתי