נתניהו בישיבת הממשלה "נרכז בישראל את המאמץ הגלובלי לפיתוח תחליפי נפט"
בישיבתה השבועית דנה היום הממשלה בתכנית הלאומית לפיתוח תחליפי נפט שהוכנה ע"י ועדה בין-משרדית של מדענים ומנכ"לי משרדי הממשלה בראשות ראש המועצה הלאומית לכלכלה, פרופ' יוג'ין קנדל. תוכנית זו המתוכננת לביצוע במהלך העשור הקרוב עד לשנת 2020 תדרוש תקציבים של כ-2 מיליארד ₪ מהתקציב הממשלתי (כ- 200 מיליון ₪ בשנה) וגיוס הון של עוד 1.8 מיליארד ₪ מהמגזר הפרטי לפיתוח דלקים ביולוגיים כמו אתנול וביודיזל, פתרונות עבור מכוניות חשמליות ומכוניות המונעות בעזרת מימן.
משרדי התשתיות האוצר והתמ"ת הגישו התנגדויות לגבי חלק מהתכנית הכוללת מרכיבים מתחום המחקר והפיתוח, גיוסי הון ושיתופי פעולה בינלאומיים. נתניהו אמר כי בכוונתו להתערב במחלוקות בין משרדי הממשלה כדי להניע את המהלך "נצטרך לעבוד יחד, לפתור כמה דברים שעדיין לא נפתרו. יש עדיין דעות שונות כיצד לארגן את הפעילות הזאת ואני מתכוון לפתור את הבעיות האלה ולהניע את הפרויקט החשוב הזה למדינת ישראל, לביטחונה ולכלכלתה".
לדברי נתניהו מדובר בצורך אסטרטגי של ישראל בהפחתת התלות בנפט. "אני רואה בצמצום התלות העולמית בנפט יעד לאומי ואסטרטגי. ההתמכרות לנפט מביאה לתלות של העולם המערבי במדינות הנפט, פוגעת במעמדה ובביטחונה של מדינת ישראל, וגם גורמת לפגיעה משמעותית בסביבה"
נתניהו טוען כי התנודתיות במחירי הנפט פוגעת במחקר ופיתוח מתמשכים לאורך שנים שכן ירידה זמנית בעלויות הנפט מקשה על גיוס ההון הנדרש ולכן צריך לגייס לנושא את הממשלות המסוגלות לממן את התהליך היקר. לדבריו "הדלק בכלי הרכב מהווה חלק עצום מצריכת אנרגיית הנפט בעולם, אך בגלל האופי המשתנה של שווקי הנפט, והמחיר של הנפט לחבית שעולה ויורד – עד היום לא רוכז מאמץ למצוא חלופות לנפט".
"אנחנו מדינה קטנה שסובלת מהתלות העולמית בנפט יותר מכל מדינה אחרת, אנחנו אולי מדינה קטנה במידות – אבל גדולה במדע, במחקר ובמוחות. לכן, הכוונה היא לרכז כאן גביש של עבודת מחקר משמעותית מבחינת כסף ולרתום אליו כוחות חזקים, מחקריים, מדעיים וטכנולוגיים, ולקשור אליהם גופים דומים בחוץ לארץ, שישראל תהייה הגוף המוביל. הקטליזטור לפעולה מחקרית כזאת, יכולה, להערכתי, בתוך עשור לתת תוצאות או לפחות לבחון את האפשרות שהדבר הזה יביא לתוצאות שהן כל כך משמעותיות עבורנו ולדעתי עבור האנושות כולה"