נציגי 28 המדינות החברות בארגון ה-OECD התכנסו בישראל ליומיים של דיונים עם בכירים בכלכלה העולמית. הכנס עסק בנושא "צמיחה ירוקה", כנגזרת מתוכנית ה-OECD לפיתוח וקידום מדיניות ירוקה כאמצעי לצמיחה כלכלית.
כנס ה-OECD הראשון שנערך בישראל עסק ב"תיירות ירוקה" כגורם לצמיחה כלכלית
פרופ' גדעון לשם, מנהל מרכז הצפרות במצפור הכנסת עם משתתפי הכנס – צילום: דפנה טל
נציגי 28 המדינות החברות בארגון ה-OECD התכנסו בישראל ליומיים של דיונים עם בכירים בכלכלה העולמית. הכנס עסק בנושא "צמיחה ירוקה", כנגזרת מתוכנית ה-OECD לפיתוח וקידום מדיניות ירוקה כאמצעי לצמיחה כלכלית. הדיונים עסקו בין היתר באספקטים התיירותיים של התוכנית ובדרכים בהן יכולה התיירות לתרום, בהן פיתוח מוצר תיירותי ירוק, השפעות אקולוגיות על התיירות, מיצוי הזדמנויות עסקיות – ירוקות ועוד.
בנאום הפתיחה של הכנס אמר שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב: "ארגון ה-OECD מהווה דגם מוצלח לשיתוף פעולה וקרבה בין מדינות המייצר כלכלה חזקה ויציבה. לתיירות יש את היכולת לבנות גשרים בין עמים, חברות ותרבויות ואם נאמץ את המודל של ארגון הOECD נוכל להביא לשגשוג באזורנו.
סר רונלד כהן, מייסד קרן אייפקס ויו"ר קרן פורטלנד לשת"פ אזורי דיבר על הכלכלה כמפתח לשלום ויציבות אזורית. כהן ציין כי ההשקעה הנכונה היא במגזר הפרטי, ולא במגזר הציבורי שרבים טועים לעשות. בישראל, כמו גם ברשות הפלסטינית, הפערים החברתיים גדלים – ובכך יש לטפל. הן הוסיף כי למצב הביטחון האישי יש משמעות וחשיבות רבה ולכן טיפול בתדמית הקונפליקט הקיימת כיום, תאפשר את הצמיחה. כהן פנה לכל המדינות לסייע בשיפור הכלכלית באזור המזרח התיכון.
ארט דה חוס, סגן מזכ"ל ארגון ה-OECD הודה לשר התיירות ולצוות המקצועי במשרד על ארגון הכנס, לדבריו. "אני מאמין כי ניתן לייצר שת"פ כלכלי בין ישראל לרשות הפלסטינית, כפי שאנחנו רואים היום בגרמניה שבעבר הייתה מפוצלת, ויש עוד דוגמאות נוספות מהעולם".
חברי משלחת ה-OECD קיימו ביום שישי סיור ומפגש באתר תיירות ישראלי ירוק במצפור הכנסת. חברי הועדה קיבלו סקירה מפרופ' גדעון לשם, מנהל מרכז הצפרות. צפו בציפורים נודדות החוצות בימים אלו את ישראל. בימים אלו, עם סיום הכנס, מקיימים המשתתפים סיורים ברחבי הארץ ומבקרים באתרי תיירות שונים.