במהלך כנס בינלאומי בנושא מערכות סולאריות מרכזות ( CPV ) שהתקיים באחרונה במינכן, גרמניה. הציג האיחוד האירופאי לאנרגיה סולארית EPIA – European Photovoltaic Industry Association תחזית לפיה טכנולוגיית המערכות הסולאריות המרכזות בשלה לייצור אנרגיה בקנה מידה גדול של עד 5 ג'יגה וואט במהלך 5 השנים הקרובות.
טכנולוגיית מערכות סולאריות מרכזות מוכנה להמראה מסחרית
מערכת סולארית מרכזת של חברת MST הישראלית שחוברה לרשת – צילום: MST
במהלך כנס בינלאומי בנושא מערכות סולאריות מרכזות ( CPV ) שהתקיים לאחרונה במינכן, גרמניה. הציג האיחוד האירופאי לאנרגיה סולארית EPIA – European Photovoltaic Industry Association תחזית לפיה טכנולוגיית המערכות הסולאריות המרכזות בשלה לייצור אנרגיה בקנה מידה גדול של עד 5 ג'יגה וואט במהלך 5 השנים הקרובות.
לאחר שנים רבות של פעילויות מחקר אינטנסיבי להגברת היעילות, שיפור האמינות או הקטנת עלות הייצור, 2010 מהווה ציון דרך עבור מערכות סולאריות מרכזות. פרויקטים בקנה מידה מסחרי מוכיחים כי הטכנולוגיה היא בעלת הביצועים הגבוהים ביותר באזורים חמים והצחיחים של העולם. יעילות הקולטים בתחנות הכוח הקיימות עומד על 25-27% נצילות של אור השמש והוא צפוי לגדול לשיעור של 30% עד שנת 2012. טכנולוגיית ה- CPV נכנסה לשלב המסחרי והתעשייתי בתמיכה ברורה מצד הקהילה הפיננסית. בשנת 2010, פרויקטים מסחריים רבים וגדולים בטכנולוגיית CPV הושלמו וחוברו לרשת.
CPV עושה שימוש בחומרים פשוטים כמו זכוכית, מתכת, סיליקון וחומרים מוליכים למחצה המרכזים את אור השמש אל תאים סולאריים קטנים ויעילים המסייעים להוזיל את עלויות הייצור. "CPV הוא באמת ייחודי במובן זה שהוא משלב את היעילות הגבוהה ביותר עם העלות הנמוכה ביותר של חומרים" צוין Hansjörg Lerchenmüller, מנכ"ל Concentrix וחבר הנהלת איגוד CPV באירופה. בנוסף, היתרונות בטכנולוגיה זו הם טביעת רגל הסביבתית הנמוכה עקב יכולת המחזור הגבוהה של החומרים, הזמן הקצר להחזר האנרגיה המושקעת בייצור הקולטים, צריכת מים נמוכה מאוד, וניצול מרבי של הקרקע.