יו"ר חברת החשמל, האלוף במי' יפתח רון טל מאמין שתחנה גרעינית יכולה לקום בצפון הנגב תוך כעשור. בפתח וועידת הנגב בראשות השר סילבן שלום, שנפתחה אמש באילת אמר רון טל כי: "הכורים הנוכחיים הם הרבה יתר בטיחותיים מאשר אלו שביפן, על פי מיטב הבנתי. נכון יהיה ללכת לפתח כור, ויש כבר שטח מתוכנן – שיבטה. לא צריך לקבל החלטות חפוזות בעקבות מה שקרה ביפן. צריך להמשיך וללמוד, אבל הכיוון הוא שבעוד כעשר שנים או קצת יותר, יהיה כור גרעיני מתקדם בצפון הנגב."
יו"ר חברת החשמל: תחנה גרעינית יכולה לקום בנגב תוך עשור
צילום: ארנון מעוז
יו"ר חברת החשמל, האלוף במי' יפתח רון טל מאמין שתחנה גרעינית יכולה לקום בצפון הנגב תוך כעשור. בפתח וועידת הנגב בראשות השר סילבן שלום, שנפתחה אמש באילת אמר רון טל כי: "הכורים הנוכחיים הם הרבה יתר בטיחותיים מאשר אלו שביפן, על פי מיטב הבנתי. נכון יהיה ללכת לפתח כור, ויש כבר שטח מתוכנן, שיבטה. לא צריך לקבל החלטות חפוזות בעקבות מה שקרה ביפן. צריך להמשיך וללמוד, אבל הכיוון הוא שבעוד כעשר שנים או קצת יותר, יהיה כור גרעיני מתקדם בצפון הנגב."
בדבריו ציין גם אפשרות של הקמת תחנה גרעינית בירדן: "אנחנו מתמצאים ועוקבים וזה בעיקר נתון לממשלה. נעשים המחקרים המתאימים ברמה הגיאו-סיסמולוגית על מנת איפה נכון להקים תחנות כאלה בהתייחס לשבר הסורי-אפריקאי." בנוסף, טל התייחס בדבריו גם למהפכת האנרגיה המתחדשת ואמר כי: "יש שלוש מהפכות במשק האנרגיה– ראשית, מהפכת הגז. היא מאשרת לנו להבטיח עצמאות של מקורות האנרגיה שלנו לטובת יצירת חשמל, אנחנו יכולים הבטיח חשמל יותר נקי ויותר זול. המהפכה השנייה היא המדינית שהופכת את האזור שלנו לאזור לא יציב מבחינה מדינית, ואומרת לנו – תהיו עצמאים. המהפכה השלישית מבטאת את הרצון חברתי שמתפתח בעשורים האחרונים והוא שיהיה יותר נקי על הפלנטה שלנו, יותר קר ויותר ירוק. הנתונים הטבעיים שיש במדינת ישראל מאפשרים לנו להגיע ליצירת אנרגיה נקייה יותר בישראל.
10% מיצור האנרגיה בשנים הקרובות יהיו באמצעות אנרגיה ירוקה, פוטו-וולטאית. מרבית יצור האנרגיה מקרני השמש תיוצר בנגב. חברת החשמל תפעל על פי החלטות הממשלה לממש זאת. אם זאת, הבעיה המרכזית הקיימת היא בעיית ההולכה שנשענת על קו מתח אחד ולא יציב, אנחנו חייבים לייצר קווי הולכה נוספים. יהיו פה הרבה מאוד חברות שייצרו חשמל על בסיס אור השמש, וככל שיהיו יותר הם יקבלו יותר קווי הולכה."
בועדיה השתתף גם יעקב שיינין, מנכ"ל חברת מודלים כלכליים. שיינין אמר כי אם יהיה כביש ממרכז הארץ לאילת הוא חייב להיות ישיר ולשמש בעיקר להעברת מטענים וסחורות. הרכבת לעומת זאת תעבור לאורך יישובי נגב.
ועידת הנגב 2011 נערכת השנה במלון הרודס בעיר אילת ביוזמת המשרד לפיתוח הנגב והגליל והרשות לפיתוח הנגב. בראש הועידה עומד המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום. הנושאים שנידונים בוועידה מגוונים ביניהם: פיתוח כלכלי בנגב, תיירות בנגב, אילת כנכס אסטרטגי למדינה, התיישבות בנגב, מעבר צה"ל לדרום, ועוד.