עיריית חדרה עתרה אתמול לבג"צ נגד הכשלים שמצאה לטענתה במתקן הגז הטבעי המתוכנן לקום בסמוך לחוף הים בעיר. בעתירה נאמר כי החלטת המועצה הארצית לתכנון ולבניה שאישרה את הקמת המתקן, היא שגויה ומלאה ב"כשלים ופגמים שנפלו בהליך בחינת החלופות למיקום המתקן". העירייה דורשת את ביטול ההחלטה ובחינה מחדש של מיקום אלטרנטיביים ראויים.
עיריית חדרה עתרה לבג"צ נגד מתקן הגז הטבעי
עיריית חדרה עתרה אתמול לבג"צ נגד הכשלים שמצאה לטענתה במתקן הגז הטבעי המתוכנן לקום בסמוך לחוף הים בעיר. בעתירה נאמר כי החלטת המועצה הארצית לתכנון ולבניה שאישרה את הקמת המתקן, היא שגויה ומלאה ב"כשלים ופגמים שנפלו בהליך בחינת החלופות למיקום המתקן". העירייה דורשת את ביטול ההחלטה ובחינה מחדש של מיקומים אלטרנטיביים ראויים.
מתקן הגז המתוכנן הינו ראשון מסוגו בישראל. מדובר למעשה בצמד אניות ענק המכילות מיליוני ליטרים של דלקים, כבדים ברובם. על פי החלטת המועצה הארצית לתכנון ובנייה מחודש פברואר האחרון, המתקן מתוכנן לקום לחוף ימה המערבי של חדרה, סמוך למזח הפחם של תחנת הכוח "אורות רבין" של חברת החשמל.
עתירתה של עיריית חדרה מתייחסת לשלושה פגמים עיקריים בהחלטה של המועצה: ראשית, לטענת העירייה, לא נבחנו חלופות אמיתיות וישימות למיקומו של המתקן. יתרה מכך, רק לקראת סוף תהליך בחינת החלופות נודע לחברי המועצה מהם שני הקריטריונים המהווים תנאי להקמת המתקן. קריטריונים אלה מכשירים את המתקן.
בנוסף, העירייה טוענת שהליך קבלת ההחלטה של המועצה גרם לפגיעה חמורה בזכות הטיעון שלה וכן הופרה חובת השימוע המוטלת על המועצה. לדברי העירייה מדובר במחטף, שכן רוב ההליך התבצע ללא ידיעתה ו/או שיתופה. כמו כן, כאשר הוחלט לשתף את העירייה, הדבר נעשה ללא הודעה מוקדמת כדין ובכך נמנע ממנה להכין את כל המסמכים והחומרים הדרושים לה.
העירייה מלינה גם על ניגוד עניינים שיש לטענתה בכך שמי שכיהנה כיו"ר ועדת העורכים, אשר בחנה את החלופות למיקום מתקן הגז, כיהנה למעשה גם כחברת מליאת המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, אשר אישרה את ההחלטה. בשל כך, לטענת העירייה לא יכלה המועצה לקבל את ההחלטה באופן אובייקטיבי ולכן היא פסולה.