הקבוצה המשותפת של ברייטסורס אנרג'י האמריקאית (באמצעות חברת הבת ברייטסורס תעשיות ישראל) ואלסטום הצרפתית הגישה את הצעתה להקמת תחנת כח תרמו-סולארית במתחם B במסגרת פרוייקט אשלים שבנגב.
ברייטסורס אנרג'י ואלסטום הגישו הצעה משותפת לתחנת כח תרמו-סולארית באשלים
תחנת כוח תרמו סולארית של ברייטסורס בנגב – צילום: יח"צ
הקבוצה המשותפת של ברייטסורס אנרג'י האמריקאית (באמצעות חברת הבת ברייטסורס תעשיות ישראל) ואלסטום הצרפתית הגישה את הצעתה להקמת תחנת כח תרמו-סולארית במתחם B במסגרת פרוייקט אשלים שבנגב.
"הגשת המכרז הינה אבן דרך משמעותית בפיתוח טכנולוגיית האנרגיה הסולארית בישראל", אמר ישראל קרויזר, מנהל תפעול ראשי בברייטסורס אנרג'י ומנכ"ל ברייטסורס תעשיות (ישראל). "אנו גאים לגשת למכרז אשלים יחד עם אלסטום ומלאים תקווה שנוכל לספק לישראל חשמל סולארי נקי, בהיקף ובמחיר העונים לצרכי המדינה. אנו מצפים ליישם את הטכנולוגיה שלנו – LPT550 – שפותחה על ידי צוות המהנדסים המומחים בתחום בישראל, ובכך להיות חלק מפיתוח הטכנולוגיה ויישומה במדינה ולהביא להפיכתה למובילה עולמית בתחום האנרגיה המתחדשת."
מערכת ה- LPT 550 הסולארית של ברייטסורס מפיקה חשמל באותו אופן בו פעולות תחנות כוח קונבנציונאליות – על ידי יצירת קיטור בטמפרטורה גבוהה אשר מניע טורבינה. עם זאת, במקום ליצור קיטור באמצעות שימוש בדלק פוסילי או באנרגיה גרעינית, ברייטסורס משתמשת בתוכנה שפיתחה לשליטה באלפי מראות הקולטות את אור השמש על גבי דוד מלא במים הממוקם בראש מגדל. כשאור השמש פוגע בדוד, המים שבתוכו מתחממים ויוצרים קיטור בטמפרטורה גבוהה. הקיטור מוזרם בצינור לטורבינה קונבנציונאלית המפיקה חשמל. גישה משולבת זו מפיקה אנרגיה סולארית בעלות נמוכה, ומהימנה באופן דומה לאנרגיה שניתן למצוא בתחנות כוח קונבנציונאליות.
מערכת ה- LPT 550 הסולארית מתוכננת גם להקטין את ההשפעה הסביבתית של תחנות כוח סולאריות, תוך הפחתת הצורך ביישור הקרקע ובשימוש בלוחות בטון. כדי לשמר מי מדבר יקרים, טכנולוגיית ה- LPT 550 כוללת מערכת לקירור אוויר אשר הופכת את הקיטור חזרה למים, מה שתורם להפחתה של 95% בשימוש במים בהשוואה לקירור מים קונבנציונאלי הקיים בטכנולוגיות מתחרות. המים מוחזרים לדוד במעגל סגור וידידותי לסביבה.