חברת Primus GE (Primus Green Energy), חברה בת של IC Green Energy, הזרוע הירוקה של החברה לישראל שבשליטת עידן עופר, פיתחה מערכת מתקדמת לייצור דלקים מפסולת עץ וביו-מסה חקלאיות במחיר עלות ייצור המאפשרת תחרות מול מחירי הנפט ובשימוש בחומרי גלם שאינם מתחרים בשוק המזון.
חברת Primus GE (Primus Green Energy), חברה בת של IC Green Energy, הזרוע הירוקה של החברה לישראל שבשליטת עידן עופר, פיתחה מערכת מתקדמת לייצור דלקים מפסולת עץ וביומסה חקלאיות במחיר עלות ייצור המאפשרת תחרות מול מחירי הנפט ובשימוש בחומרי גלם שאינם מתחרים בשוק המזון.
התוצר הסופי הינו בנזין ביולוגי ירוק 93 אוקטן עם יכולות ותכונות אנרגטיות כמו הבנזין, לשימוש ישיר במנועי המכוניות ובתשתיות הקיימות כיום, ללא צורך בהתאמה או שינוי. יתרה מכך, השימוש בבנזין הביולוגי אינו מחייב שינוי בהרגלי הצריכה של הנהגים ובהערכה, רמת הזיהום שלו נמוכה ב-80% משימוש בבנזין המופק מהנפט של היום.
ברת Primus GE, סיימה בחינה מוצלחת של הטכנולוגיה ברמת התהליך, הוכחת התכנות טכנולוגית ויכולת להקמת מערכות בגודל מסחרי לחדירה מהירה לשוק, במסגרת 100 שעות ניסוי במתקן החברה בניו ג'רזי. בחברה צוות מחקר ופיתוח בהליכים תרמו-כימיים, גזיפיקציה של מוצקים, מעברי חום, דלקים נוזליים ומוצקים, זיקוק של מרכיבי דלקים למיניהם ועוד. בראש צוות הפיתוח הטכנולוגי, עומד המהנדס והארכיטקט של הטכנולוגיה ואחד ממייסדי Primus GE, ד"ר משה בן ראובן, בעל רקע במחקר ופיתוח באוניברסיטת פרינסטון ובנאס"א בארה"ב. הזרוע הירוקה של החברה לישראל IC Green Energy מחזיקה כיום בכ- 67% ממניות PGE, כאשר יתרת המניות נמצאות בידי שני מייסדי החברה.
במסגרת התארגנות החברה להתפתחותה הטכנולוגית והמסחרית, חתמה בעבר Primus GE על הסכמים לשירותי הנדסה עם חברת הענק האמריקאית לוקהיד מרטין המחפשת פתרונות בתחום אספקת דלקים ביולוגיים למשרד ההגנה האמריקאי ובעיקר דלק סילוני ירוק אשר בעתיד יהיה אחד המוצרים של חברת Primus Green Energy. כמו כן מנהלת החברה מו"מ לקראת הסכם כוונות עם חברות הנדסה אמריקאיות גדולות בארה"ב – שעיקרו הקמת מפעלים מסחריים בטכנולוגיה של Primus GE כקבלן ראשי בשיטת EPC.
ד"ר יום טוב סמיה, מנכ"ל ICG ויו"ר Primus GE אמר כי: "הטכנולוגיה החדשה עשויה להוביל למהפכה חיובית בתחום הדלקים ומבשרת אפשרות לגמילה מהתלות הבלעדית בנפט ובכך לבסס את הביטחון הלאומי והעצמאות האנרגטית של המדינות בהן התהליך יהיה בשימוש. המערכת המוצגת מערכת בעלת פוטנציאל מסחרי מוכח להפקת 'בנזין ירוק' במחיר תחרותי לדלקים המזהמים. הבנזין הירוק מוכן לשימוש ישירות למיכל הדלק, ללא שינוי או התאמה של מנוע המכונית, ללא שינוי בהרגלי הצריכה ועל בסיס התשתיות הקיימות. אנו מסוגלים להפיק היום כ- 2,000 גאלון בשנה במתקן ההדגמה".