חברת MTU Onsite energy מספקת טכנולוגיות לייצור ביוגז. החברה, הפועלת בעיקר בשוק האירופאי, מעניקה פתרונות גנרציה לענפי התעשייה והחקלאות, עד להספק של 100 מגה וואט. נציג החברה, גווידו בנגנטי משתתף בימים אלה בתערוכת ה-סולאר אקספו 2011 בורונה, איטליה. בראיון מיוחד לפורטל תשתיות, בנגנטי חשף את הטכנולוגיה החדשה שפיתחה החברה, אשר מוצגת לראשונה במסגרת התערוכה.
ראיון עם גווידו בנגנטי, נציג חברת MTU בתערוכת סולאר אקספו 2011
מנוע של MTU- צילום: ארנון מעוז
חברת MTU Onsite energy מספקת טכנולוגיות לייצור ביוגז. החברה, הפועלת בעיקר בשוק האירופאי, מעניקה פתרונות גנרציה לענפי התעשייה והחקלאות, עד להספק של 100 מגה וואט. נציג החברה, גווידו בנגנטי משתתף בימים אלה בתערוכת ה–סולאר אקספו 2011 בורונה, איטליה. בראיון מיוחד לפורטל תשתיות, בנגנטי חשף את הטכנולוגיה החדשה שפיתחה החברה, אשר מוצגת לראשונה במסגרת התערוכה.
מהי הטכנולוגיה החדשה שאתם מציגים היום?
אנחנו פועלים בענף הביוגז. בדרך כלל אנחנו מבצעים את כל תהליך יצירת האנרגיה מביוגז. יש לנו טכנולוגיה לשימוש תעשייתי של ביוגז בתחומי החקלאות. בתערוכה זו אנו עומדים להציג את הטכנולוגיות התעשייתיות והחקלאיות שלנו. המוצר שלנו משפר את ייצור הביוגז במפעלים. מדובר במנוע חדש של חברת אם טיו בעל הספק של אחד מגה וואט והוא חוסך כ-43% מצריכת האנרגיה במהלך ייצור הביוגז. המנוע מותאם לעבודה עם סוגים שונים של חומרי גלם.
האם אתם שואפים לחדור גם לשוק הבינלאומי?
כיום יש לנו מתקן של אחד מגה וואט במלטה הפועל באמצעות שלוחה של החברה. כעת אנחנו מחפשים להיכנס לשווקים אירופאים אחרים, כגון: קזחסטן, צ'כיה וחלקים נוספים של יוגוסלביה לשעבר. בנוסף, אנחנו מעוניינים להתחיל לפעול גם בשווקים הערביים.
האם אתם מעוניינים להיכנס גם לשוק הישראלי?
אנחנו מגלים עניין בשווקים מכל העולם, ביניהם גם בישראל. נכון לעכשיו, אנחנו עדין לא מכירים את השוק הישראלי אך בעתיד נלמד גם עליו.