חברת בז"ן שנמצאת בשליטת החברה לישראל, חתמה בסוף השבוע האחרון על הסכם אספקת גז טבעי עם שותפות ים טטיס בהיקף של 1.2 מיליארד שקלים. מדובר בהסכם לתקופה של 27 חודשים שעלותו היא מעל ל-40% ממחיר השוק. ההערכות הן כי הסיבה למחיר הגבוה היא הצורך של חברת בז"ן להגדיל את צריכת הגז, זאת כאשר אספקת הגז ממצרים אינה סדירה, בשל עבודות תיקון צינור הגז בין שתי המדינות לאחר הפיצוץ האחרון שאירע בו לפני מספר שבועות.
בז"ן לא מחכה למצרים: חתמה על הסכם עם ים תטיס בהיקף של 1.2 מיליארד שקלים
צילום: נובל אנרג'י
חברת בז"ן שנמצאת בשליטת החברה לישראל, חתמה בסוף השבוע האחרון על הסכם אספקת גז טבעי עם שותפות ים תטיס בהיקף של 1.2 מיליארד שקלים. מדובר בהסכם לתקופה של 27 חודשים שעלותו היא מעל ל-40% ממחיר השוק. ההערכות הן כי הסיבה למחיר הגבוה היא הצורך של חברת בז"ן להגדיל את צריכת הגז, זאת כאשר אספקת הגז ממצרים אינה סדירה, בשל עבודות תיקון צינור הגז בין שתי המדינות לאחר הפיצוץ האחרון שאירע בו לפני מספר שבועות. כמו כן, ישנה סברה כי המחיר נובע מהעובדה כי מדובר בחוזה לטווח קצר.
נכון לתחילת השנה, במאגר ים טטיס נותר גז טבעי בהיקף של 10.2 מיליארד מ"ק, זאת כאשר המשק הישראלי צפוי לצרוך כ-13 מיליארד מ"ק עד סוף שנת 2012. בשל כך, ככל הנראה יאלצו שותפות ים תטיס, לחזור לפתח את מאגר נועה על מנת לספק את הביקושים הללו. בנוסף, החברה לישראל אמורה לרכוש תוספת של גז טבעי ממאגר תמר, הצפוי לפעול להזרמת גז לישראל עד אמצע שנת 2013. מדובר בהסכם עתידי שעלותו 4.5 מיליארד דולרים למשך 20 שנה.
שותפות ים תטיס הן חברת נובל אנרג'י האמריקאית וקבוצת דלק הישראלית, הנמצאת בבעלות יצחק תשובה. ההסכם שנחתם עם בז"ן, דומה בהיקפו לזה שחתמו השותפות בפרויקט לפני כשבוע עם נייר חדרה על סך של בכ-63 מיליון דולר. מאגר ים תטיס הוא היחיד הפעיל כיום בישראל. על פי נתוני משרד התשתיות, המאגר הפיק בשנת 2010 כ-60% מצריכת הגז הטבעי של המשק במדינה.