השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן ושר התיירות, סטס מיסז'ניקוב יביאו לאישור הממשלה תוכנית להצלת דרום ים המלח. על פי התוכנית, הפתרון להצלת מלונות ים המלח מהצפה היא באמצעות חלופת קציר המלח.
שרי הסביבה והתיירות יביאו לאישור הממשלה את תוכנית קציר המלח
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן ושר התיירות, סטס מיסז'ניקוב יביאו לאישור הממשלה תוכנית להצלת דרום ים המלח. על פי התוכנית, הפתרון להצלת מלונות ים המלח מהצפה היא באמצעות חלופת קציר המלח. מדובר בקציר מלא (איסוף) של המלח שמצטבר בקרקעית הבריכה התעשייתית הסמוכה לחופי בתי המלון ומעלה את מפלס המים, והעברתו לאגן הצפוני. הפרויקט כולל מערך של דוברות חשמליות שיאספו את המלח מקרקעית הבריכה, יעמיסו אותו על מסוע ויובילו אותו לשיקוע בעמקים באגן הצפוני. חלופה זו היא הטובה ביותר מבחינה סביבתית.
השרים דרשו להטיל את מימון הפרויקט על מפעלי ים המלח, שפעילותם התעשייתית יצרה את המפגע. לצד קציר המלח מתכננים השרים לקדם את האזור מבחינה תיירותית. השניים ימליצו על הקמת קרן ייעודית לפיתוח האזור. על פי התוכנית, המדינה תקצה כ-750 מיליון שקל בחמש שנים לעידוד התיירות במקום. תכנון אזור ים המלח יעבור שינויים מרחיקי לכת שחלקם יתמקדו בהגבלת פיתוח תעשייתי נוסף של מפעלים באזור וחלקם – בפיתוח והשקעה בתשתיות תיירותיות.
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "המדיניות העולמית מחייבת שילוב בין אינטרסים כלכליים ופיתוח כלכלי לנושאים הסביבתיים. אי אפשר להתמקד רק בפיתוח אלא חייבים להשאיר לדורות הבאים את משאבי הטבע והיכולת ליהנות מהם כפי שאנו קיבלנו ועלינו לדאוג כיצד פיתוח האזור מתקיים בכפיפה אחת עם השמירה וההגנות הסביבתיות." השר ארדן ציין כי המשרד להגנת הסביבה מתנגד לאישור התוכנית של מפעלי ים המלח להקים בריכה תעשייתית נוספת מצפון לאזור בתי המלון, עד להשלמת תוכנית המתאר הארצית החדשה המקודמת לאזור (תמ"א 13).