קבוצת מרחב מדווחת היום, כי חברת הבת חרסה, המייצרת כלים סניטריים במפעלה בבאר שבע, צפויה להסב את אספקת האנרגיה במפעל לגז טבעי, וזאת החל מהרבעון השלישי של שנת 2012. חברת חרסה חתמה על מזכר הבנות עם חברת שיווק גז טבעי, על פיו תבצע חברת הגז פרוייקט הסבה של מערכת האנרגיה הקיימת במפעל מגז פחממני מעובה (גפ"מ) לגז טבעי.
חברת חרסה מקבוצת מרחב תסב את מערכות האנרגיה מגפ"מ לגז טבעי במפעלה בבאר-שבע
קבוצת מרחב מדווחת היום, כי חברת הבת חרסה, המייצרת כלים סניטריים במפעלה בבאר שבע, צפויה להסב את אספקת האנרגיה במפעל לגז טבעי, וזאת החל מהרבעון השלישי של שנת 2012. חברת חרסה חתמה על מזכר הבנות עם חברת שיווק גז טבעי, על פיו תבצע חברת הגז פרוייקט הסבה של מערכת האנרגיה הקיימת במפעל מגז פחממני מעובה (גפ"מ) לגז טבעי. בנוסף, תרכוש חרסה, על פי ההסכם המתגבש בין הצדדים, מחברת השיווק גז טבעי בתקופת ההסכם. מרחב מעריכה, כי הפרוייקט עשוי להביא לחסכון בעלויות האנרגיה של מפעל חרסה בבאר-שבע. יצויין, כי ההסכם כפוף להשלמה והפעלה של מערכת ההולכה והחלוקה של הגז הטבעי בישראל.
דני וזה מנכ"ל חרסה, מסר: "תהליך הסבה למערכת אנרגיה מבוססת גז טבעי החל לאחרונה ומפעל חרסה הינו אחד המפעלים הראשונים בישראל שיקבל גז טבעי באמצעות מערכת החלוקה. המערכת תוזיל את עלויות האנרגיה של החברה, תאפשר לה לשפר את כושר התחרות, וליישר קו עם מפעלים ברחבי העולם שמייצרים מזה זמן רב באמצעות גז טבעי".
יצויין, כי לקבוצת מרחב 4 מפעלים בישראל: 2 מפעלים באשדוד, האחד לייצור ברזים והשני לייצור מקלחונים; מפעל חרסה בבאר שבע, שכאמור מייצר כלים סניטריים, ומפעל בברקן לייצור מוצרי אינסטלציה מפלסטיק.
קבוצת מרחב הינה קבוצה תעשייתית, העוסקת בייצור, שיווק ומכירה של מוצרי גמר לחדרי אמבטיה, חדרי שירותים ומטבחים. החברה מייצרת ומשווקת, בין היתר, מקלחונים, ברזים, כיורים, כלים סניטריים ומוצרי אינסטלציה. הקבוצה פועלת באמצעות החברות הבנות הנושאות את המותגים "חרסה", "חמת" ו"ליפסקי" במפעליה באשדוד, באר-שבע וברקן.