הבית התחתון של הפרלמנט הגרמני דן השבוע במדיניות משק האנרגיה במדינה לשנים הקרובות. שתי החלטות בולטות התקבלו במהלך הדיונים: חוק המורה על סגירתם של כל הכורים הגרעיניים במדינה עד לשנת 2022, ושינוי הגדרת המושג "צריכה עצמית" במערכות הפוטו-וולטאיות המותקנות על-גבי גגות
שינוי בחקיקה הגרמנית למניעת ריכוזיות ורווחים למשקיעים זרים במערכות הפוטו-וולטאיות
הבית התחתון של הפרלמנט הגרמני דן השבוע במדיניות משק האנרגיה במדינה לשנים הקרובות. שתי החלטות בולטות התקבלו במהלך הדיונים: חוק המורה על סגירתם של כל הכורים הגרעיניים במדינה עד לשנת 2022, ושינוי הגדרת המושג "צריכה עצמית" במערכות הפוטו-וולטאיות המותקנות על-גבי גגות.
השינוי שאושר ונוגע להגדרת ה"צריכה העצמית" מפחית את הכמות המוגדרת מ-500 קילו-וואט ל-100 קילו-וואט בלבד. הסיבה העיקרית להורדה זו היא מניעת ריכוזיות במשק המערכות הפוטו-וולטאיות. תמיר קפלינסקי – מנכ"ל SBY מסביר את ההיגיון שמאחורי ההחלטה על שינוי הגדרת הצריכה העצמית: "הממשלה הגרמנית הגיעה למסקנה כי הגדרת הצריכה העצמית בכמויות שהיו נהוגות עד היום גרמה לכניסה מאסיבית של משקיעים זרים לתחום. משקיעים אלו ניצלו למעשה את תעריפי ההזנה הנוחים הניתנים לטווח של 20 שנה, ולקחו נתח נכבד מהתעריפים לכיסם. ההגדרות החדשות יגרמו לכך שמרבית הכסף שייכנס מתעריפי ההזנה יישאר בידיים גרמניות, ובנוסף להעדפה שכבר כעת מוענקת לתוצרת אירופאית בכל הקשור למערכות המותקנות והרכיבים שלהן, הצפי הוא שבשנים הקרובות רוב מוחץ של המערכות שיותקנו יהיו מתוצרת ובעלות מקומית, במקום המצב כיום בו חברות זרות, שגם אינן משלמות מס בגרמניה, לוקחות את ההכנסות המתקבלות ממכירת החשמל למדינה".
ההחלטה הגרמנית מצטרפת לשינויים שחלו בחודשים האחרונים באיטליה, שם שינתה הממשלה את תעריפי ההזנה כך שיהפכו את הקמתם של שדות סולאריים ומתקנים מעל ל-1 מגה-וואט ללא-רווחיים עבור משקיעים זרים, וזאת על-מנת לנסות ולהשאיר את הכסף המוזרם מתעריפי ההזנה בידיים איטלקיות. מגמה בינלאומית זו של שמירת ההכנסות ממכירת החשמל בתוך המדינה, עדיין לא באה לידי ביטוי במדיניות ממשלת ישראל, שממשיכה לדון באימוצן של מסקנות דו"ח קנדל, הממליצות להגדיל את המכסות הסולאריות בעיקר למערכות הסולאריות הגדולות (400 מתוך 500 מגה-וואט לשדות ומתקנים סולאריים גדולים ע"פ הצעת קנדל).
בתחום טורבינות הרוח קיבל הבית התחתון של הפרלמנט הגרמני החלטה להגדיל את תעריפי ההזנה לטורבינות המותקנות במסגרת חוות ימיות, למרות עלויות ההקמה והחיבור לרשת היקרות לאין-שיעור מול טורבינות המותקנות בשטחים חקלאיים, הלוקחות אדמה יקרת ערך ממדינה בה צפיפות האוכלוסין היא מהגבוהות בעולם.