הצעת חוק חדשה שתונח בקרוב על שולחן הממשלה מבקשת להקים טורבינות רוח בחלקות חקלאיות ותעשייתיות ללא מעורבות של מנהל התכנון. על-פי ההצעה ההתייחסות לשטח קרקע חקלאית או תעשייתית תהיה "כאילו הוא כולל גם היתר להקמת טורבינת רוח"
הצעת חוק חדשה – הקמת טורבינות רוח במסלול עוקף בירוקרטיה
הצעת חוק חדשה שתונח בקרוב על שולחן הממשלה מבקשת להקים טורבינות רוח בחלקות חקלאיות ותעשייתיות ללא מעורבות של מנהל התכנון. על-פי ההצעה ההתייחסות לשטח קרקע חקלאית או תעשייתית תהיה "כאילו הוא כולל גם היתר להקמת טורבינת רוח, ובלבד שהקמת הטורבינה אינה מונעת את המשך השימוש החקלאי או התעשייתי באותה קרקע".
ההצעה שהוגשה על-ידי חברי הכנסת כרמל שאמה הכהן, רוברט אילטוב ושי חרמש מדגישה את חשיבות טורבינות הרוח במארג הכולל של אנרגיות מתחדשות, כחלק מעמידת הממשלה ביעדים שהציבה לעצמה: היקף של 10% מצורכי האנרגיה בחשמל של המדינה עד לשנת 2020 ויעד ביניים של 5% לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת במהלך שנת 2014. ההצעה מדגישה את האפשרות להתקין טורבינות רוח באזורים תעשייתיים וחקלאיים, מבלי שתפגע בשטחים אלו: "טורבינות רוח לייצור חשמל יכולות להשתלב עם גידולים חקלאיים ועם שימושים תעשייתיים הואיל ואלו מותקנות על גבי תרנים, עושות שימוש מזערי בקרקע וניתן להתקינן באופן שישתלב עם השימושים הקיימים. מטרתו של תיקון זה היא לאפשר שילוב של המתקנים בקרקעות בייעוד חקלאי ותעשייתי באופן שלא יפריע להמשך הגידול החקלאי או השימוש התעשייתי בקרקע ויאיץ חידושים ופיתוחים המשלבים בין חקלאות ותעשייה למתקני ייצור חשמל", נוסח הצעת החוק.
הצעת החוק המקורית דיברה על כך שבהקמת טורבינות רוח לייצור חשמל בקרקע חקלאית לא יחולו הוראות התוספת השניה לחוק, העוסקת בתנאים לאישור פעולות טעונות היתר בתחום הסביבה החופית. דבר שעורר התנגדות בקרב הארגונים הסביבתיים, אך ככל הנראה מדובר בטעות, וכוונת חברי הכנסת היתה לתוספת הראשונה העוסקת בקרקע חקלאית, ולא בקרקע חופית, בה אין כוונה לגעת.