על פי דוח המשאבים שפורסם על ידי השותפות לקידוח 'אופק 2', ההסתברות למציאת גז עמדת על 29.4% והאומדן המיטבי של המשאבים הפרוספקטיביים הוא כ-17.9 BCM
קידוח הגז הטבעי 'אופק 2' יוצא לדרך למרות פוטנציאל נמוך מהתשקיף הראשוני
שותפות חיפוש הנפט גלוב אקספלוריישן הודיעה הבוקר על כוונתה לבצע קידוח באתר 'אופק 2', לבחינת המצאות גז טבעי. קידוח 'אופק 2' ממוקם בסמוך למושב ניר-צבי, והוא נמצא בנקודת קידוח, בה בוצע כבר בעבר קידוח, אם כי לא לעומקים אליהם מיועד הקידוח הנוכחי.
על פי דוח המשאבים שפורסם על ידי השותפות לקידוח 'אופק 2', ההסתברות למציאת גז עמדת על 29.4% והאומדן המיטבי של המשאבים הפרוספקטיביים הוא כ-17.9 BCM (כ-0.63 TCF). הפוטנציאל המופיע בדו"ח נמוך מזה שפורסם בתשקיף ההנפקה, אך בשותפות טוענים כי בהתחשב במחירי הגז והתמורה הכספית הפוטנציאלית ביחס לתקציבו (כ-5 מיליון דולר) הקידוח מוצדק, ויצא לדרך עם תום קידוח 'אופק 1' (לקראת סוף השנה) כשהוא צפוי להימשך כ-8 – 12 שבועות.
קידוחיה של גלוב אקספלוריישן מתבססים על מחקריו הגיאולוגים של ד"ר ברוך דרין. על-פי מחקרים אלו קיים פוטנציאל כלכלי משמעותי של נפט וגז בישראל, בשכבות קרקעיות מתקופה גיאולוגית הדומות באופיין לשכבות מקבילות במפרץ הפרסי, בהן נמצאו מרבצי גז טבעי גדולים.