כמו כן הנחה השר את מנהל רשות הגז הטבעי במשרד התשתיות הלאומיות לפעול בכדי להקפיא, בשלב זה, את הליכי התכנון להקמתו של מתקן קבוע לקליטת גז טבעי נוזלי (גט"ן LNG), ולהמשיך לפעול להקמתו המהירה של המצוף הימי (בואיי – buoy) על מנת שיהיה תפעולי כבר בסוף שנת 2012.
שר התשתיות הלאומיות: "תחנות הכוח בחדרה יוסבו לעבודה בגז טבעי במקום פחם"
"אנחנו פועלים להסב ארבע מתוך שש הטורבינות הפועלות בתחנת הכוח אורות רבין באמצעות פחם, לטורבינות המופעלות בגז טבעי בגיבוי פחם. זאת, בכדי לשמר את יכולת הייצור בפחם בשעת מחסור או תקלה", כך אמר אמש שר התשתיות הלאומיות ד"ר עוזי לנדאו. "הסבת היחידות תביא לכך, שבתוך כשלוש שנים כל תושבי ישראל ייהנו מחשמל נקי וזול יותר, ותושבי חדרה, קיסריה והמועצות האזוריות שבסביבה ייהנו מאוויר נקי ומאיכות חיים טובה יותר". עם הנחיית השר, תיכנס הסבת היחידות באורות רבין לתוכנית הפיתוח של חברת החשמל.
כמו כן הנחה השר את מנהל רשות הגז הטבעי במשרד התשתיות הלאומיות לפעול בכדי להקפיא, בשלב זה, את הליכי התכנון להקמתו של מתקן קבוע לקליטת גז טבעי נוזלי (גט"ן LNG), ולהמשיך לפעול להקמתו המהירה של המצוף הימי (בואיי – buoy) על מנת שיהיה תפעולי כבר בסוף שנת 2012.
ההחלטה להקפאת הליכי תכנון המתקן הקבוע התקבלה לאור כמויות הגז הטבעי שיוכל לספק המצוף הימי (buoy) ביחס לזמן הקצר הנדרש להקמתו מחד, והתפתחות משק הגז הטבעי בישראל וגילויי המאגרים לאורך חופי ישראל מאידך. השר הודיע כי מספר חודשים לאחר הפעלת המצוף, תתבצע הערכת מצב לאור התפתחותו של משק הגז ותיבחן נחיצותו של הקמת מתקן קבוע לגז נוזלי.
"מדינת ישראל עלולה להימצא במחסור של גז טבעי החל מהרבעון השלישי של 2012. המצוף הימי הוא פתרון מהיר שנועד לסייע להמשך אספקה רציפה ואמינה של גז טבעי לתקופה זו. מדובר במתקן בעל חשיבות אסטרטגית ליכולת המדינה להבטיח אספקת גז רציפה לתחנות הכוח בישראל ולשמירה על הביטחון האנרגטי שלה", אמר השר.
כאשר התברר המחסור הצפוי באספקת גז בין השנים 2012-2013, עקב הידלדלות הגז במאגר מרי B (ים תטיס), וזאת בנוסף לצפי כי הגז ממאגר "תמר" יהיה זמין לשימוש המשק בתחילת שנת 2013 לכל המוקדם, הנחה השר את אנשי משרדו למצוא פתרון שיגשר על פער הזמנים, ויאפשר המשך אספקת גז סדירה ורציפה. לאור השיבושים באספקת הגז ממצרים בחודשים האחרונים, אשר מאלצים להגדיל את היקף הפקת הגז ממאגר ים תטיס, קיבל הצורך בפתרון מהיר משנה חשיבות.
הפתרון שגובש הוא הקמת המצוף הימי, אשר יוכל לספק למשק גז טבעי נוזלי, בקצב של בין 1.5-2.5 BCM בשנה. המתקן מורכב ממצוף השקוע במי הים ומחובר עם כבלים גמישים לקרקעית הים. מצוף זה יחובר למערכת ההולכה הארצית לגז טבעי שמפעילה חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל, באמצעות צנרת שתונח בים, ממנו עד למערכת הארצית מול חופי חדרה. אל המצוף תתחבר לפי הצורך אניית– (FSRU (Floating Storage Regasification Unit המכילה גז טבעי במצב נוזלי, אשר תגזז את הנוזל על גבי האנייה (העברה ממצב צבירה נוזלי לגז) ותזרים את הגז דרך המצוף אל מערכת ההולכה הארצית. כזכור, שר התשתיות הלאומיות כבר הנחה בעבר את חברת חשמל לחכור את האונייה ואת נתג"ז לפעול לתכנון והקמה של המתקנים הנדרשים והמצוף.