הפתרון החדש המיועד לתחנות כוח תרמו-סולאריות – סולארפלוס משלב את טכנולוגית המגדל התרמו-סולארי הקרוי LPT של ברייטסורס יחד עם טכנולוגית אגירה תרמית מוכחת באמצעות שני מכלי מלח מותך.
ברייטסורס אנרג'י משיקה תחנת כוח תרמו-סולאריות עם אגירה תרמית
ברייטסורס אנרג'י, מובילה בתחום טכנולוגה תרמו-סולארית, השיקה היום פתרון חדש לתחנות כוח תרמו-סולאריות ללקוחותיה – סולארפלוס (SolarPLUSTM). פתרון זה משלב את טכנולוגית המגדל התרמו-סולארי הקרוי (LPT (LUZ POWER TOWER של ברייטסורס יחד עם טכנולוגית אגירה תרמית מוכחת באמצעות שני מכלי מלח מותך.
אנליסטים בתעשיית האנרגיה יודעים מזה זמן רב שאגירה תרמו-סולארית ושיפור היעילות הם שני מרכיבים משמעותיים שיכולים להפחית את עלויות היצור של אנרגיה סולארית, ובמקביל טמון בהם גם יתרון מהימנות גבוהה שאנרגיה תרמו-סולארית מספקת לחברות חשמל.
איך עובד הסולארפלוס?
מערכת סולארפלוס של ברייטסורס ממנפת את טכנולוגיית המגדל התרמו סולארי LPT של החברה בעזרת שימוש בפתרון מוכח של אגירה תרמית ע"י מלח מותך. ה"מלחים הסולאריים" – המורכבים מ-60% נתרן חנקתי (Nano3) ו-40% אשלגן חנקתי (KNO3) – הינם חומרים זמינים. כיום, נעשה שימוש רחב באגירה תרמית ע"י מלח מותך – "מלחים סולאריים" – בתחנות כוח תרמו-סולאריות בספרד.
טכנולוגיית מגדל אנרגיה תרמו-סולארי LPT של ברייטסורס כוללת שדה של מראות הנשלטות על ידי תוכנה, אשר מחזירה את קרני השמש לעבר דוד הממוקם בראש מגדל המייצר קיטור בטמפרטורה ולחץ גבוהים. הקיטור משמש לסיבוב טורבינת קיטור קונבנציונלית המפיקה חשמל. בתחנת כוח סולארפלוס של ברייטסורס, הקיטור מכוון לממיר חום, אשר בו מלח מותך מחומם לטמפרטורה גבוהה יותר, ובכך אוגר את אנרגיית החום לשימוש עתידי. לאחר מכן, כשהאנרגיה שנאגרה נחוצה לשימוש, החום שנאגר במיכלי המלח המותך משמש לייצור קיטור שמפעיל את טורבינת הקיטור.
שילוב טכנולוגיית סולארפלוס בתחנות הכח של ברייטסורס מאפשרת:
- הפחתת העלות של חשמל באמצעות שיפור מקדם ההספק והגברת היעילות לעומת תחנות תרמו-סולאריות מתחרות
- אספקת גמישות תפעולית רבה יותר לשם התאמת התפוקה לדרישות המשתנות של לקוחות רשת החשמל
- להציע לרשויות החשמל יתרונות נוספים על ידי אספקת יכולות איזון שיתמכו ברשת חשמל מהימנה
"שילוב פתרון האגירה בתחנות כוח תרמו-סולאריות בטכנולוגיית המגדל בנצילות גבוהה של ברייטסורס מהווה התקדמות משמעותית בתהליך הפקת חשמל סולארי לחברות החשמל", מציין ישראל קרויזר, משנה למנכ"ל ברייטסורס אנרג'י למו"פ והנדסה ונשיא ברייטסורס תעשיות ישראל. "אנו מאוד שמחים להציע ללקוחותינו פתרון אגירה שתואם את הביקוש לחשמל בזמן אמת ובעלויות נמוכות, וכן להעניק יתרונות נוספים המבטיחים רשת חשמל מהימנה".
ייצור אנרגיה בנצילות ואגירה גבוהים מפחית עלויות
הוספת פתרון סולארפלוס לתחנת כח תרמו-סולארית מפחית את עלויות החשמל המיוצר בתחנת כח על ידי שיפור מקדם ההספק – כמה אנרגיה מפיקה תחנת כח – על ידי הרחבת ייצור חשמל בשעות יותר מאוחרות של היום כאשר הדרישה לחשמל גדלה. היכולת להגדיל את מקדם ההספק על ידי הוספת פתרון אגירה תרמית מוכחת, מעניק יתרון משמעותי לטכנולוגיה תרמו סולארית על פני טכנולוגיות אחרות לאנרגיות מתחדשות כמו פוטווולטאי וטכנולוגית רוח, להן עדיין אין יכולות אגירה חסכוניות.
תחנות SolarPLUSTM של חברת ברייטסורס מציעות יתרונות בעלות וביעילות בהשוואה לטכנולוגית שקתות פראבוליות תרמו-סולאריות מתחרות בזכות היכולת של טכנולוגיות ה-LPT התרמו-סולארית להגיע לטמפרטורות ולחץ גבוהים יותר. כיום, טכנולוגיית ה-LPT התרמו-סולארית של ברייטסורס מייצרת את הטמפרטורה הגבוהה ביותר בעולם (540 מעלות צלזיוס) והלחץ הגבוה ביותר (140 בר) של קיטור מאנרגיה סולארית. לצורך ההשוואה, תחנות של שקתות פרבוליות מוגבלות לטמפרטורה של כ-400 מעלות צלזיוס ולחץ של 100 בר. היכולת להגיע לרמות גבוהות יותר של טמפרטורה ושל לחץ מאפשרת לחיסכון גדול יותר בייצור אנרגיה סולארית נקייה ובשימוש באגירה ביחס לשקתות פרבוליות עקב יעילות גבוהה יותר.
שיפור מהימנות רשת החשמל הינה בעלת ערך מוסף למפעילי רשת החשמל
תחנות SolarPLUSTM התרמו סולאריות של ברייטסורס מהוות משאב חיוני לסיוע בעמידה בביקוש הגלובלי לאנרגיה נקייה, תוך הצלחה להימנע מהאתגר שכרוך בחוסר הרציפות שמשאבים מתחדשים אחרים כגון פוטווולטאי ורוח גורמים לחברות חשמל ומפעילי הרשת. בנוסף לאנרגיה בטוחה וזמינה, פתרון האגירה מעניק גמישות בתפעול, איזון ותכנון יכולות לעמידה בדרישה לחשמל, וכן מספק יתרונות נוספים כמו תמיכה ברשת חשמל מהימנה והפחתת הצורך בתחנות דלק מאובנים נוספות הנחוצים לשמירה על רציפות כאשר נעשה שימוש בטכנולוגיות פוטווולטאי ורוח.
"שווקי חשמל שבהם רמות חדירה גבוהות של משאבים שאינם רציפים מתחילים לראות את החשיבות הגדולה באותם משאבים המסוגלים לספק אנרגיה נקייה יחד עם מהימנות", אמר ד"ר אודי הלמן, דירקטור ניתוח כלכלי ותמחור בברייטסורס אנרג'י. "באמצעות סולארפלוס, תחנת כוח תרמו-סולאריות בטכנולוגית LPT של ברייטסורס מעצימות את חברות החשמל באמצעות אספקת משאב אנרגיה גמיש העומד בביקושי החשמל ומבטיח יציבות גבוהה יותר לרשת החשמל באמצעות שירותים משופרים כגון זה."
נחמד ביותר… תוך כמה זמן יושק לראשונה?
למי שקצת רוצה להעמיק בעניין האגירה הסולארית, גם בתחום הPV
http://www.biw.kuleuven.be/FBIW/GreenEnergySolutions/presentation7-DavidFaiman.pdf
או כל עבודותיו של A.A. SOLOMON