שוט סולאר הכריזה על פיתוחו של תא סולארי חדש בטכנולוגית מונו-קריסטל מודפס בעל כושר המרה של 20.2% וביצועי עבודה ב-עד 280 וואט.
שיא יעילות של מעל 20% לתא סולארי בטכנולוגיית הדפסה
שוט סולאר (SCHOTT Solar AG) הכריזה על פיתוחו של תא סולארי חדש בטכנולוגית מונו-קריסטל מודפס בעל כושר המרה של 20.2% וביצועי עבודה ב-עד 280 וואט. מכון פראונהופר הגרמני בפרייבורג, מכון מחקר ובדיקה עצמאי, אישר את ממצאי שוט סולאר בבדיקות בלתי תלויות שביצע. המודול בעל הטכנולוגיה החדשנית ישווק החל מ-2012 ויגובה באחריות של שוט ל-25 שנה.
שוט הודיעה על הפאנל החדש ביום שישי האחרון, והפאנל – SCHOTT PERFORM MONO) SPM), יכלל בסל המוצרים של החברה החל מהרבעון השני של 2012. המודול מיועד בראש ובראשונה לשוק האיטלקי ועומד בתקני ה-GSE של איטליה – מתאים לקריטריונים של ה-FIT המחמירים ביותר של הרגולציה האיטלקית.
ה-SPM לא רק יעיל בצורה מרשימה, אלא גם בעל עיצוב חדשני. התאים המותקנים על המודול שחורים בשילוב מסגרת שחורה. בנוסף, ה-SPM הינו בעל עמידות יוצאת דופן לתנאי מזג אוויר כמו רוח, סופות, קרה וקרח ושלג. המודול נבחן בעומסי לחצים ובוואקום של 5,400 פסקל המובססים על תקני ה-IEC (האיגוד האלקטרוטכני הבינלאומי) כך שאמינותו מובטחת וכחלק ממשפחת המודולים glass-film של שוט, מוקנית לו אחריות של 25 שנה על ביצועיו הלינאריים. ה-SPM הוא המודול הראשון בעובי של 15 ס"מ עם כושר המרה של מעל 20%.
השיא הקודם – 17.6% – הושג באמצעות טכנולוגיית מולטי-קריסטל. דר' אקסל מץ, ראש מחלקת מו"פ בשוט סולאר טען שלתפיסת המולטי-קריסטל יש תרומה רבה למאמצי צוות המחקר ופיתוח שלו. "התמקדנו בפיתוח תאי מונו-קריסטל מאז תחילת 2011, שלוש שנות הנסיון שצברנו עם תאי המולטי-קריסטל סיעו לנו לעבור לקונספט המונו-קריסטל". סטפן הרגוט, מנהל חטיבת ניהול מוצרים בשוט הוסיף "ה-SPM החדש שלנו הוא דוגמא מצויינת כיצד מו"פ וניהול מוצר עובדים יחד בשוט סולאר. התוצר – פאנל במידות של 156×156 מ"מ הוא יישום של טכנולוגיה פורצת דרך במוצר ייצור המוצע לקהל הרחב".
המאמצים הראשוניים הניבו יעילות של מעל 19% אבל זה לא היה מספיק טוב עבור שוט סולאר, ובשיתוף עם קבוצת שמיד מפרוינדנשטאט וסיוע ממלגות של הממשל הגרמני, הצוות של שוט התמקד באופטימיזציה של פני שטח התא. בסוף, זה היה שילוב של טכנולוגית הפולט הסלקטיבי (emitter) של שמיד בשיתוף מודל ה-PERC (פולט פאסיווי בשילוב חיבורים תחתונים – Passivated Emitter and Rear Contacts) של שוט אשר הביא לשבירת מחסום ה-20%.