בראיון שקיימנו עם פיליפ ברמי – מנכ"ל שניידר אלקטריק ישראל במסגרת כנס "חשמל ברשת- בין אנרגיה מתחדשת להתייעלות אנרגטית" התייחס להתקדמות התחום בישראל.
מנכ"ל שניידר אלקטריק ישראל: "הדרך הטובה ביותר להפחתת פליטת גזי חממה היא באמצעות ההתייעלות"
במסגרת כנס "חשמל ברשת- בין אנרגיה מתחדשת להתייעלות אנרגטית" של המכון הישראלי לאנרגיה ולסביבה שנערך היום במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, קיימנו ראיון עם פיליפ ברמי – מנכ"ל שניידר אלקטריק ישראל שהתייחס לתחום ההתייעלות האנרגטית בישראל ביחס לעולם כולו, בהתבסס על פעילותה שניידר אלקטריק העולמית: "אנחנו רואים מגמה שגוברת בישראל של תמריצים לחסכון והתייעלות אנרגטית, שבאה לידי ביטוי גם בהחלטות המדינה להפחית את צריכת החשמל ב-20% במהלך השנים הבאות. ואנחנו מתחילים לראות שאכן גופים מתגייסים לעניין כמו משרד התשתיות הלאומיות ופרויקטים שיוצאים. מעבר לזה גם המגזר הפרטי שהוא המנוע העיקרי בתחום מתחיל להבין שלהשקיע בהתייעלות אנרגטית זה עסק כלכלי משתלם, כיוון שניתן להפחית את חשבון החשמל בלפחות 30%, ויש לזה כבר דוגמאות מוכחות".
"מה שאנחנו עושים, זה לא בתחום צריכת או ייצור החשמל, אלא בניהול האנרגיה – כל המערכות והטכנולוגיה שלנו באה לתת התייעלות בניהול האנרגיה וחסכון בצריכה. זה מתחיל בניטור, לאחריו נכנסת ה"חוכמה" – כלומר הבקרה והאוטומציה. בנושא הניטור יש שתי שכבות: שכבה ראשונה של מוניטורים, המיועדת לאנשי המקצוע שמודדים בכל נקודה את הצריכה ואיכות החשמל. השכבה העליונה מיועדת יותר לגורמים הניהוליים שמקבלים מידע על כל מה שקורה בהיבט צריכת האנרגיה של הבניין, כמו מדידות שונות שאנו מספקים המאפשרות לבצע השוואות צריכה ביחס לבניינים אחרים באזור או בין חלקים שונים של הבנין או המפעל. בכך מתאפשר לגורם הניהולי לזהות מקומות בהם ניתן לחסוך".
ברמי מזהה את הבעייתיות של שוק ההתייעלות האנרגטית בכך שהוא איננו "שוק סקסי", "זה לא כמו חווה סולארית ששמים על הגג ועושים חנוכת מתקן. אבל בסופו של דבר הדרך הטובה ביותר להפחתת פליטת גזי חממה היא באמצעות ההתייעלות, שהרי חסכון של 1 מגה-וואט בצריכה שווה ערך לחסכון של 3 מגה-וואט אנרגיה גולמית, ולכן המנוף של התחום הזה הרבה יותר חזק מזה של יצירת האנרגיה הירוקה, שגם לה יש חשיבות כמובן, הבעיה היא כרגע רק בהיבט של הגברת המודעות לנושא, אבל אני חושב שאנחנו בדרך".