דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
שר התשתיות הלאומיות החליט להשיב את הפיקוח על מחיר הסולר
מערכת תשתיות 25 בספטמבר 2011 17:39 אין תגובות

במקביל, ממשיך השר עוזי לנדאו לקרוא להורדת נטל המס על הדלק, כל עוד אין אלטרנטיבה ראויה בתחבורה ציבורית.

Print Friendly, PDF & Email
שר התשתיות הלאומיות החליט להשיב את הפיקוח על מחיר הסולר

שר התשתיות הלאומיות החליט להשיב את הפיקוח על מחיר הסולר

משרד התשתיות הלאומיות החל, לאחר תכנון ממושך, לפעול להשבת הפיקוח על מחיר הסולר, ופנה ליו"ר ועדת המחירים באוצר על מנת לכנס את הועדה לשם החלת חוק הפיקוח על המחירים.

ד"ר עוזי לנדאו, שר התשתיות הלאומיות: "העיקרון הכלכלי המרכזי המנחה את עבודת הממשלה הוא לאפשר שוק חופשי ובו התערבות קטנה ככל הניתן של השלטון. יחד עם זאת, חובתה של ממשלה להגן על אזרחיה מפני כשל שוק, אשר משפיע בצורה קיצונית על המחיר אותו הם משלמים. במקרה זה, כשל השוק הוא ברור, ועל כן אנו נוקטים בצעד הדרוש – השבת הפיקוח על מחיר הסולר. נבטיח שהמחיר יהיה סביר והוגן לצרכן".

מהנימוקים במכתב, עליו חתומים חברי ועדת המחירים במשרד התשתיות הלאומיות נופיה בכר, מנהלת אגף תכנון וכלכלה והמפקחת על המחירים במשרד וחן בר יוסף, מנהל מינהל הדלק והגז במשרד עולה כי בסולר מתקיימים הקריטריונים של "חוק הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים": קיים לגביו באספקה או ברכישה בידי אדם אחד או בידי שני בני אדם או יותר במידה שבשלה יש לריכוז כאמור השפעה ניכרת בשוק לגבי אותו מצרך או שירות". וכן "בין ספקיו או בין רוכשיו אין תחרות או קיימת ביניהם תחרות מועטה בלבד".

בנוסף, לאור כוונת האוצר להעלות שוב את המס על הדלק ב-1 באוקטובר בכ-10 אגורות לליטר, אמר השר לנדאו: "כבר כיום, המיסים על הדלק גבוהים יותר מעלות הדלק עצמו, ומהווים מעל 52% ממחירו הסופי. זאת, בזמן בו אין אלטרנטיבה ראויה בתחבורה ציבורית ומעמד הביניים קורס ומשווע לעוד כמה שקלים של הכנסה פנויה. תהיה זו טעות נוספת מצדו של האוצר אם ימשיך לחלוב בעיקר את תושבי הפריפריה, מעמד הביניים והשכבות החלשות. זהו עושק הציבור. אני קורא לאוצר לבטל לאלתר את העלייה המתוכננת במס, ובמקביל להודיע על אימוץ מדיניות הורדת הנטל לתקרה של 30%. זה הדבר הנכון לעשות. זה צדק חברתי. הדבר יפנה מאות שקלים למשפחה בכל חודש ויסייע לצמיחה אמיתית במשק".

Print Friendly, PDF & Email
בלו סולר מחיר הדלק עוזי לנדאו שר התשתיות הלאומיות

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-017_A3
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
shaar-013-A3
PrevNext
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד