לכל בעלי המרפסות המקורות, מחסני פלסטיק חיצוניים ושאר מבנים בעלי גג הקרוב לתקרה. פרוייקט בפיליפינים עשוי לסייע לכם להפחית לאפס את צריכת התאורה.
55 וואט של אור, בדולר אחד: כך מאירים את ערי השאנטי בפיליפינים
לכל בעלי המרפסות המקורות, מחסני פלסטיק חיצוניים ושאר מבנים בעלי גג הקרוב לתקרה. פרוייקט בפיליפינים עשוי לסייע לכם להפחית לאפס את צריכת התאורה.
הרעיון המקורי נובע מהקשיים שיש לכפריים ותושבי ערי השאנטי בפיליפינים לעמוד בתשלומי האנרגיה הגבוהים במדינה ונאלצים לצמצם למינימום האפשרי את צריכת החשמל שלהם. ארגון מי שלטר (My Shelter) הכריז לפני חצי שנה על מבצע "ליטר של אור" שמטרתו לספק תאורה למיליון מבין 12 מיליון בתי אב במדינה שחיים ללא תאורה עד סוף 2012. אילק דיאז, מייסד הארגון אומר "האתגר של מדינות מתפתחות הוא למצוא פתרונות קיימות והפחתת פליטת שונה מזה של מדינות המערב. איננו יכולים להרשות לעצמנו כלכלית לייבא פתרונות מפסי ייצור, או מוצרים עם פטנט רשום". עצם ההגדרה של בקבוק התאורה כ"נורה סולארית" בהקשר של תאורה המגיע ישירות מהשמש ולא ניצול השמש ליצור חשמל, עשוי להעיד על פערי התרבות בין מדינות מפותחות ומדינות מתפתחות.
בעזרת בקבוק ליטר וחצי, פח גלי, תמיסה של מים ואקונומיקה, אוטם גומי (דבק אפוקסי או סיליקון) שעלותם פחות מדולאר אחד, מצליח דיאז לייצר 55 קילו ווט תאורה ביום. תחולת החיים של המנורה הינו חמש שנים. אך פרוייקט ליטר של אור לא מספק רק תאורה אלא גם מייצר מקומות עבודה. התהליך שהחל בלימוד אדם אחד כיצד לייצר את 1000 בקבוק התאורה הראשונים הפך לתעשייה זעירה המעסיקה כיום 20 אנשים העוסקים בהכנה והתקנה של בקבוקי התאורה. "רצינו להוכיח שאדם אחד יכול להוביל שינוי אצלו בכפר" אומר דיאז. בפיליפינים, מדינה בה פקידי ממשל מודים בכך שתעריפי החשמל הם כנראה היקרים באסיה, ו-40% מהאוכלוסיה מתקיימת משני דולר ליום, חסכון של קרוב ל10 דולר לחודש בהוצאות החשמל הוא חסכון משמעותי. "זהו פתרון בריא יותר, זול יותר ובטיחותי יותר מנרות. זוהי כנראה המנורה הזולה בעולם" אומר דיאז.
בקבוק התאורה הוא פרי רעיון החל בברזיל ב2002 על ידי אלפרדו מוזר. מוזר שנתקל אף הוא במחסור בחשמל ותאורה באובראבא בסאו פאולו, גילה שניתן לתעל את אור השמש דרך בקבוק ליטר וחצי ועל ידי תלייתו של הבקבוק מהתקרה, יוכל לספק תאורה לביתו. הוא הציג את הרעיון לראשונה בפני עיתונאים ב-2007. כיוון שהבקבוק רק מפזר את אור השמש "גם ביום גשום זוכים לתאורה" אומר מוזר.
אין כמו המוח היהודי -סליחה, הברזילאי