ביום ראשון הקרוב, 8 בינואר, יפגשו ראשי התעשייה עם שר התמ"ת, שלום שמחון, ויבקשו את התערבותו שהחקיקה החדשה לא תחול על המפעלים הקטנים והבינוניים מאחר ולטענתם משמעותה הרסנית למפעלים רבים במדינת ישראל.
התעשייה הקיבוצית נגד חוק אוויר נקי "החוק הדרקוני מייצר הוצאות בלתי הגיוניות"
ביום ראשון הקרוב, 8 בינואר, יפגשו ראשי התעשייה עם שר התמ"ת, שלום שמחון, ויבקשו את התערבותו שהחקיקה החדשה לא תחול על המפעלים הקטנים והבינוניים מאחר ולטענתם משמעותה הרסנית למפעלים רבים במדינת ישראל. לדבריהם החקיקה הקיימת שנאכפת בצורה טובה נותנת מענה מספק לדרישות איכות הסביבה ואין צורך בגזירות חדשות שיעשירו את כיסי היועצים על חשבון התעשייה היצרנית.
חוק אוויר נקי שצפוי להיכנס לתוקף ב-1 במרץ ישית על מפעלי המתכת בתעשייה הקיבוצית הוצאות בסדר גודל של עשרות מיליוני שקלים, כך אומר מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית, עמוס רבין. מדובר במפעלים בסדר גודל קטן ובינוני שנמצאים בתחרות עזה עם יצרנים בסין ובמקומות אחרים וכי לדברי התעשיינים אין באפשרותם להתמודד עם הוצאה חדשה שתשחוק לחלוטין את הרווחיות שלהם ותאלץ לסגור קווי יצור תוך גרימת נזק מתגלגל לכל שרשרת הייצור של תעשיית המתכת בישראל.
לדברי רבין, החקיקה החדשה מצטרפת לשורה של גזירות שהופכת את חייו של התעשיין בישראל לבלתי נסבלים כולל ייקור חד של המים והחשמל והעלאה דרמטית של הארנונה באזורי ההתיישבות. צעדים בלתי אחראיים מעודדים מעבר של מפעלים לייצור בחו"ל או הפסד של שווקים לטובת מתחרים מארצות אחרות שבהן לא תוקעים מקלות בגלגלי התעשייה.
לטענת התעשיינים, מפעלי המתכת, כמו כלל מפעלי התעשייה בישראל, נמצאים בפיקוח הדוק של משרד העבודה ונדרשים לנטר באופן קבוע את איכות האוויר שנפלט מהם. "מאחר ומרבית המפעלים נמצאים בקרבת הקיבוצים אנחנו הראשונים שיש להם ענין באויר נקי" אומר רבין, "אך החוק החדש מחייב את המפעלים בהוצאות מיותרות של מאות אלפי שקלים ואף מיליונים לכל מפעל בתשלום אגרות, שכירת יועצים והכנת תוכניות וזאת עוד טרם ביצוע כל שינוי".
בינתיים שעון החול של מפעלי תעשיית המתכת הולך ואוזל. מפעל שלא יגיש בקשה לפטור מהחוק עד ל-1 במרץ יוכרז כעברין ויהיה חשוף לקנס של 600-800 אלף שקל. הגשת הבקשה לקבלת פטור כרוכה אף היא בהוצאה של מאות אלפי שקלים על אגרות, יועצים והגשת התוכנית עצמה.