חברת רגא הישראלית החלה לשווק בארץ את מוצרה של חברת Rosroca הספרדית – מערכת יניקה המשמשת כ"מערכת ביוב" לבניין המגורים ולשכונה. לטענת ערן ונונו, מנכ"ל ר.ג.א אקולוגיות, "כפי שמערכת הביוב שדרגה את חיינו ללא היכר, מדובר במערכת שאיבה לאשפה".
בקרוב בשכונות חדשות: מערכת שינוע ומיון לפסולת ביתית
חברת ר.ג.א הישראלית החלה לשווק בארץ את מוצרה של חברת Rosroca הספרדית – מערכת יניקה המשמשת כ"מערכת ביוב" לבניין המגורים ולשכונה. לטענת ערן ונונו, מנכ"ל ר.ג.א אקולוגיות, "כפי שמערכת הביוב שדרגה את חיינו ללא היכר, מדובר במערכת שאיבה לאשפה".
כיצד זה עובד
בסמוך לכל בניין נבנה פיר מרכזי אליו משליכים הדיירים את האשפה והמערכת שואבת אותה דרך תעלות תת קרקעיות, היישר אל מרכזי קליטה אשר יועדו לכך מראש. בנקודה זו עוברת האשפה תהליך מיון ויוחלט מה ניתן למחזר ומה יש להטמין. ונונו מציין "המערכת מורכבת מצינור בקוטר של 50 ס"מ, לאורך של שני ק"מ ואת הפסולת שואבת משאבת יניקה. תהליך היניקה מונע התיישבות אוכלוסיות חרקים, תיקנים, עכברים וחולדות." אולם לא ניתן יהיה לשלב את המערכת בשכונות קיימות או להשתלב בתוך מערך פחים טמוני הקרקע.
את הטכנולוגיה מייבאת החברה ארצה ומציעה לרשויות מקומיות מודל הסכם DPOT – הכולל עיצוב, התקנה, טיפול ותפעול של המערכת על ידי ר.ג.א, כשהעלויות לעירייה נשארות זהות לעלויות שחברת פינוי ממונעת הייתה דורשת, לאורך 25 שנה.
המערכת כבר מותקנת בערים שונות בספרד (כולל ברצלונה) וכן בדנמרק, הולנד וארה"ב, ולטענת ונונו שבוע הבא יוצאת משלחת של רגא עם שלושה נציגי רשויות מקומיות גדולות ללמוד לעומק את הנושא ולצפות במערכת בפעולה.
מהי עלות ההקמה ?
ומדוע לא ניתן לבצע חפירות כדוגמת המבוצעות בתחום המיים והביוב – להחלפת צנרת ולהטמין את המערכת ?