חברת Q-cells, המתקשה פיננסית הודיעה השבוע על תכנון מחדש של הפיננסים שלה כדי להימנע מפירעון אג"ח. החברה אישרה שתחזית ההכנסות מ-2011 תעמוד על קרוב מיליארד יורו, אולם לטענת החברה, מוקדם לחשב את סך ההפסדים של החברה
Q-cells במו"מ אינטנסיבי עם בעלי האג"ח: עוד יצרנית סולארית לפני פשיטת רגל?
חברת Q-cells, המתקשה פיננסית הודיעה השבוע על תכנון מחדש של הפיננסים שלה כדי להימנע מפירעון אג"ח. החברה אישרה שתחזית ההכנסות מ-2011 תעמוד על קרוב מיליארד יורו, אולם לטענת החברה, מוקדם לחשב את סך ההפסדים של החברה. Q-cells הנחתה שחיקה נוספת בהכנסות ב-2012 והעריכה אותן ב-865 מיליון יורו. החזרי השקעה לא צפויים לפני 2014, אולם זה יקרה רק אם שלושת המשאים ומתנים להמרת אג"ח יצליחו. האתגר המידי היא להגיע להסכמה עם בעלי אג"ח להמרה הפגות בסוף פברואר 2012. Q-cells הודיעה בהצרת הון שהתקיימו "דיונים אינטסיבים", אולם עוד לא הושגה פריצת דרך. Q-cells הציעה החזר חלקי של אג"ח העומדות בתשלומים על פני פרק זמן מוקצב.
אם זאת, Q-cells ציינה, בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי בפרנקפורט מיום שני, ה23.01.2012, שחוק אג"ח חדש שנכנס לתוקף ב-2009 אינו חל על הנפקת אג"ח של פברואר 2012. Q-cells קיוותה שבעקבות מינוי נציג משותף של בעלי האג"חים, ניתן יהיה להגיע להסדר שידחה את ביצוע המרת אג"ח, אך בית המשפט קבע שלהליך כזה אין תוקף חוקי. למרות שהחברה הודיעה כי תערער על ההחלטה, בינתיים ההחלטה מגדירה שהחברה תיאלץ להגיע להסדר פרטני עם נושיה, ותוצאות של עסקאות כאלה אף פעם לא ברורות. התוכנית שהציגה Q-cells להמרת אג"ח המגיעות לפירעון ב-2014 וב-2015 הייתה לפרוע באמצעות המרת חוב להון.
החברה גם הזהירה שחזרה לרווחיות בלי קשר להתוויה חדשה של האגרות עשויה להיות מושפעת ממלחמת המחירים, אם זו תימשך. ההצהרה גם מציינת שהנחות הרווחיות מבוססת על מחירי התפעול נמוכים יחזירו את עלותם וחזרה לרמת רווחיות מקובלת, במיוחד לאחר הקונסולידציה המאסיווית המתרחשת בתעשייה. אי לכך, Q-cells מצפה לחזור לגידול במכירות ב-2014, באמצעות תוכניתה להפוך לספק בינלאומי של פתרונות לתעשייה הפוטו וולטאית תוך הפחתת ההישענות על תאים סולאריים ורכיבים בודדים.
הודעתה של Q-cells מצטרפת להודעת דומות שמוגשות חדשות לבקרים – בעיקר על ידי חברות מערביות המתקשות לעמוד מול הלחץ השיווקי שמופעל עליהן ממתחרות מהמזרח הרחוק – בעיקר מסין. בארה"ב קבוצת חברות, בראשון סולארוורלד הגרמנית הגישו בקשה למשרד המסחר האמריקאי שיבחן את חוקיות פעילות החברות הסיניות אשר לטענתן מוכרות את מוצריהם בארה"ב במחירי הפסד בסבסוד הממשלה הסינית.