עדת הכלכלה של הכנסת דנה היום בתקנות לעידוד השקעות הון המתנות אישור תוכניות בשמירה על איכות הסביבה, שהגיש משרד התעשייה המסחר והתעסוקה. הוועדה טרם אישרה את התקנות מאחר שהתגלה כי לא התקיימה התייעצות עם משרד התמ"ת
נדחה דיון ועדת הכלכלה של הכנסת בתקנות המתנות מתן סיוע של מרכז ההשקעות ליזמים שפוגעים בסביבה
ועדת הכלכלה של הכנסת דנה היום בתקנות לעידוד השקעות הון המתנות אישור תוכניות בשמירה על איכות הסביבה, שהגיש משרד התעשייה המסחר והתעסוקה. הוועדה טרם אישרה את התקנות מאחר שהתגלה כי לא התקיימה התייעצות עם משרד התיירות, שהתקנות יכולות להשפיע גם עליו. ח"כ איתן כבל, שיזם את הצעת החוק שהתקנות הן פועל יוצא שלה, התייחס לכך ואמר כי "זו התנהלות כושלת של כל הממשלות שחוזרת על עצמה".
ח"כ כבל מחה על דחיית ההכרעה בתקנות והוסיף: "פילה לוקח לה שנתיים ללדת ופה נשברו פה שיאים – התקנות הונחו לפני 7 שנים כדי שגופים מזהמים לא יקבלו מענקים מהמדינה אם לא ישמרו על הסביבה. לפני 5 שנים הגשתי בג"ץ נגד הרשות המבצעת ואני מוצא את עצמי במצב שבו מבקשים שלא להצביע על התקנות כי משרד התיירות לא שותף בהתייעצויות". ח"כ כבל תהה האם צריך 7 שנים בשביל התייעצויות ואמר כי מדובר בהתנהלות כושלת של כל הממשלות שחוזרת על עצמה.
נציגת משרד התמ"ת, עו"ד רותי לירז-שפירא, הציגה את התקנות ואמרה כי הן נועדו לאזן בין הצורך לשמור על הסביבה לבין הגשמת מטרתו של החוק לעידוד השקעות הון. לדבריה, עבירה זניחה לא תמנע קבל סיוע אלא רק מפר שיצבור 8 יחידות הפרה ב-4 השנים שקדמו להקשת הבקשה לא יוכל לקבל סיוע. התקנות כוללות פירוט חישוב נקודות ההפרה ולפי ההצעה, שטרם אושרה כאמור, עבירה שהעונש הקבוע בחוק עליה הוא מעל שנת מאסר שווה 6 יחידות הפרה, עבירה שהעונש עליה הוא מאסר של עד שנה שווה 3 יחידות הפרה, עבירת קנס שווה שתי יחידות הפרה וכך גם עבירה שבגינה הוטל עיצום כספי בהליך מנהלי.
נציג משרד המשפטים בדיון, עו"ד בועז גידנסקי, אמר כי חובת ההיוועצות חלה ככל שהתקנות חלות גם על משרד התיירות. הוא הסביר כי צריך לשקול אם אכן הסעיף המסמיך, שקובע על מי חלות התקנות, חל על משרד התיירות ואמר כי משרד המשפטים קיבל רק לאחרונה פנייה בעניין והוא ייתן את חוות דעתו בנושא לאחר התייעצות עם משרד התיירות. "בכל מקרה חובת ההיוועצות קיימת והיא לא התקיימה במקרה הזה".
היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד אתי בנדלר, הוסיפה כי מעבר לנושא ההתייעצות קיימים קשיים נוספים בתקנות, שלחלקן ניתן למצוא מענה פשוט וחלקן הן עקרוניות. אחת הבעיות העקרוניות הן שלפי הנוסח הקיים עולה לכאורה שהמשרד להגנת הסביבה מנהל מרשם פלילי ומעביר את הפרטים למשרד התמ"ת, ולדברי היועצת המשפטית עו"ד בנדלר הדבר לא יכול להתיישב עם הוראות המרשם הפלילי ולכן יש לגבש הצעה אחרת. סוגיה נוספת שעלתה בדיון היא האם נכון לחשב את יחידות ההפרה לפי העונש המרבי הקבוע בחוק, או שמא לפי העונש שקבע בית המשפט שלעיתים יכול להיות נמוך יותר בגלל נסיבות או חומרת העבירה.
נציגת המשרד להגנת הסביבה, עו"ד נעמה שחל, טענה כי העונש שקבוע בחוק מהווה אמירה נורמטיבית המשקפת את חומרת העבירה, בעוד שכשבית המשפט מטיל עונש הוא לוקח בחשבון שיקולים נוספים מעבר לאמירה הנורמטיבית. "העונש של בית המשפט לא תמיד מבטא את חומרת העבירה ולכן נכון להתייחס לאמירה הנורמטיבית שקבע המחוקק בעונש המרבי", הסבירה. לדבריה, גם במקרים שהעבירה לא חמורה אך חוזרת על עצמה יימנע סיוע מהעבריין.
עוד הוסיפה עו"ד שחל כי המשרד להגנת הסביבה ערך סימולציה שמדמה את המצב כאילו התקנות היו חלות היום. "נבדקו למעלה מ-600 חברות שביקשו אישור למענקים ואם התקנות היו חלות היום רק 11 חברות מתוכן לא היו מקבלות את הסיוע – כשמדובר בחברות שביצעו הפרות חוזרות ונשנות או עבירות חמורות", אמרה עו"ד שחל.
עו"ד אריה נייגר מהתאחדות התעשיינים טען מנגד כי העונש לא משקף את חומרת העבירה. לדבריו, כמעט כל העבירות בתחום כוללות עונש מאסר של חצי שנה ומעלה. "צריך להעניש את המזהמים, אבל לא לשלול זכויות בגלל כל עבירה טכנית", אמר עו"ד נייגר. כמו כן הוא טען כי לא בטוח שהמחוקק התכוון להעצים את הסנקציה המנהלית ולכלול אותה ברשימת העבירות שבגינן ניתן יהיה לשלול מענקים. הוא הסביר כי העיצום הכספי על עבירות מנהליות נועד לטפל בדברים טכניים ולא חמורים.
ח"כ כבל התייחס לכך ואמר כי הוא לא מזלזל בעבירות המנהליות, אך הן חשובות פחות. "אני רוצה לדעת אם מבקש הסיוע זיהם או לא זיהם – ואלה דברים ברורים. אם משרד התמ"ת ירצה בעתיד לתקן את התקנות ולהחמיר בעניין הוא יוכל לעשות זאת, אבל חשובה הליבה – שמי שמזהם יחטוף". מנהלת האחריות התאגידית בארגון חיים וסביבה, חגית אלפנדרי, אמרה מנגד כי "צריך לשים רף גבוה כי אם אנחנו לא נגן על עצמנו המפעלים לא ידאגו לנו".
ח"כ חמד עמאר, שעמד בראשות הישיבה, סיכם את הדברים ואמר כי הוועדה לא תצביע על התקנות מאחר שלא הייתה התייעצות עם משרד התיירות. ח"כ עמאר קרא לקיים את ההתייעצות בהקדם, כמו כן הוא דרש להכין נוסח מתוקן לתקנות, בהתאם להערות שעלו בדיון, ולהגיש אותו לוועדה בהקדם.