על פי הערכות מומחים בשוק האנרגיה הסולארית, בעקבות פתיחת המכסות הביתיות והעסקיות (עד 50 קילו וואט) היקף השוק הישראלי בשנת 2012 מוערך בכ-200M רכישות.
בעקבות פתיחת המכסות הסולאריות: RCS SOLAR נערכת לביקושים הגדולים לציוד סולארי
עם פתיחת המכסות החדשות למערכות סולאריות עסקיות וביתיות, מודיעה חברת RCS SOLAR על היערכותה מבעוד מועד לביקושים הגדולים הצפויים לציוד עבור מערכות סולאריות. על פי הערכות מומחים בשוק האנרגיה הסולארית, בעקבות פתיחת המכסות הביתיות והעסקיות (עד 50 קילו וואט) היקף השוק הישראלי בשנת 2012 מוערך בכ-200M רכישות. לדברי רמי פלר, נשיא RCS SOLAR, החברה צופה מינימום 80M מכירות ב- 2012 בישראל. בנוסף למכירות בעולם מדובר בצפי מכירות כולל של 250M – כמיליארד שקל בשנת 2012".
לטענת נציגי החברה, שילוב פעילות החברה בישראל עם הפעילות של החברה באירופה מאפשר לחברה לסגור הסכמים ארוכי טווח עם מספר יצרנים ובמחירים הטובים ביותר בשוק. להערכתו של פלר, "מפעילות המכירות שלנו בשווקים אחרים, נראה שהירידות במחירי הפאנלים נעצרו ויש אפילו עליית מחירים אצל כמה יצרנים עקב התייקרות חומרי הגלם"
RCS SOLAR היא חברת בת של רשת המסחר הבינלאומית RSC שנוסדה ב-1995 ופעילה ב-130 מדינות בעולם. RCS SOLAR מוכרת בענף הסולארי כספקית הגדולה בישראל של פאנלים סולאריים ונציגה של כמה יצרנים מהטובים בענף. RCS SOLAR מדווחת כי היקף המכירות שלה עומד עד סוף שנת 2011 על 37% מהשוק הישראלי. החברה צופה כי המכירות המשמעותיות יחלו מאמצע הרבעון השני ועפ"י הערכות מקצועיות יגדל נתח השוק של החברה מעבר ל- 40% מהשוק הישראלי.
לדברי פלר, כחלק ממדיניות החברה והצורך להישאר כל הזמן עם אצבע על הדופק, RCS Solar בוחנת כל הזמן את מצב השוק והתמחתה בעיקר בנושא המסחר בפאנלים. החברה מדווחת שהחלו המשיכות של פאנלים למערכות בינוניות. לדוגמא: לחלק מפרוייקטים ראשונים אלו נרכשו פאנלים מסוג "Super Poly" של היצרנית הסינית SUNTECH. המשלוח עושה את דרכו לישראל וצפוי להגיע בימים הקרובים.