מכון וינגייט חתם על הסכם לחיסכון במי ההשקיה עם החברה למים מושבים בע"מ, באמצעות השבת מי המקלחות במתקן טיפול במים אפורים
החברה למים מושבים תחסוך למכון וינגייט 20,000 קוב מים בשנה
מכון וינגייט חתם על הסכם לחיסכון במי ההשקיה עם החברה למים מושבים בע"מ, באמצעות השבת מי המקלחות במתקן טיפול במים אפורים. במסגרת ההסכם, תתקין החברה למים מושבים צנרת חדשה שתאסוף את מי המקלחות ממעונות הסטודנטים ומהמלתחות של בריכת השחיה, תנתב את המים למתקן טיפול ותספק מים להשקיית מגרשי הספורט של המכון. המערכת צפויה לחסוך כ- 20,000 קוב מים בשנה, בשווי של כרבע מיליון ₪ בשנה.
ההתקשרות תהיה במתווה כלכלי של BOT, כאשר המתקן יוקם בהשקעה מלאה של החברה למים מושבים והשווי הכספי של החיסכון במים יתחלק בינה לבין המכון, לתקופה של 10 שנים. מתקן הטיפול שיוקם יכלול 4 שלבי טיפול במים: אגן-ירוק, ביולוגי, פיזי וכימי. המים המטופלים יהיו ברמת איכות "מעולה", כנדרש על-ידי משרד הבריאות לקבלת היתר להשקיה בהמטרה. עוד סוכם, כי גם מי המקלחות שבבריכה האולימפית החדשה, המצויה בשלבי בניה, תחובר למתקן ההשבה ובכך החיסכון במים אף יוגבר. בנוסף, החברה למים מושבים תייעל את תשתית ההשקיה של הגינון ברחבי מכון וינגייט, דבר שיוריד למינימום את השימוש במי שתיה לצרכי השקייה ברחבי המכון.
ד״ר רותי פילץ-בורשטיין, מנכ״לית מכון וינגייט, מסרה "זהו צעד נוסף וחשוב ביותר הממחיש את המחויבות של מכון וינגייט לאורח חיים בריא, ולסביבה בריאה וירוקה. כל אלה מצטרפים למחויבות הלאומית שלנו לחיסכון במים כצו השעה". לדברי עמוס סרי-לוי, מנכ"ל החברה למים מושבים "אנו גאים מאד להיות בחזית המהפכה של השבת מים אפורים במדינה ובתוך כשנה, נקים מתקנים דומים בכ- 15 מתקני ספורט ונופש נוספים".
פתרונות מחזור מים אפורים הינם, ללא ספק, פתרונות מבורכים. ראוי לציין שרק לאחרונה אושרה הצעת החוק (בקריאה ראשונה) לשימוש בפתרונות אלו ואנו צפויים עוד לעבור, כברת דרך, עד אשר יפתר הסבך הרגולאטורי הקיים בתחום בישראל.