על פי טענת דלקיה בכתב התגובה נאמר "עתירה זו (ועתירה זהה שהוגשה על ידי שריר טכנולוגיות) אינן אלא מהלך נוסף במסכת ארוכה של הליכים מפשטיים שננקטו וננקטים על ידי חברות הפועלות בתחום הקמת מתקנים להפקת חשמל מאנרגיה סולארית המוקמים על גגות, שכל מטרתם – לנסות לעכב ולסכל את הקמת המתקנים הקרקעיים עליהם עמלות המשיבות וחברות שכמותה". על פי דלקיה, זהו הרקע האמיתי לעתירה.
בג"צ אנרג'יקס וסאנפלאוור: הוגשה תגובת דלקיה לעתירה נגד רשות החשמל
בית המשפט העליון – צילום: דוברות בתי המשפט
ב-20.03.2012 הגישו חברות אנרג'יקס וסאנפלאוור עתירת בג"צ נגד רשות החשמל, משרד האנרגיה והמים והשר העומד בראשו עקב החלטת רשות החשמל מה-13.12.2011 – אשר לטענת העותרות מהווה "שינוי סדרי בראשית" – באמות המידה של רשות החשמל הדורשות רק "אישור הפקדה" במוסדות התכנון של תוכניות להקמת מערכות סולאריות בינוניות על קרקעות במסגרת אבני הדרך, ולא היתר בנייה.. את הבג"צ ליווה בקול רם ובמסיבת עיתונאים השופט בדימוס ד"ר אליהו וינוגרד שהגדיל ואמר "נראה כי גנבו את משק החשמל הסולארי על גגות".
לטענות דלקיה, נוהל ההסדרה קובע מלכתחילה שלצורך קבלת אישור תעריפי מותנה על היזם להציג אישור על הפקדת תוכניות ולא היתר בנייה. על פי טענת דלקיה בכתב התגובה נאמר "עתירה זו (ועתירה זהה שהוגשה על ידי שריר טכנולוגיות) אינן אלא מהלך נוסף במסכת ארוכה של הליכים מפשטיים שננקטו וננקטים על ידי חברות הפועלות בתחום הקמת מתקנים להפקת חשמל מאנרגיה סולארית המוקמים על גגות, שכל מטרתם – לנסות לעכב ולסכל את הקמת המתקנים הקרקעיים עליהם עמלות המשיבות וחברות שכמותה". על פי דלקיה, זהו הרקע האמיתי לעתירה. עורכי הדין של דלקיה ממשיכים במתקפתם ואומרים "לעיתים נדירות נתקלים אנו בעתירה המבוססת על תשתית עובדתית כה שגויה, מסולפת ומוטעת מהיסוד, כמו בעתירה דנן".
לטענת האפליה, אומרת דלקיה שדווקא חברות יזמיות המעוניינות להתקין מתקנים על הקרקע מופלות לרעה לעומת יזמי הגגות, כיוון הליך היתר הבניה ברמת הגג דורש תהליך של עד שלושה חודשים בועדה המקומית לתכנון ובניה, לעומת יזמי הקרקעות הנאלצים לעבור את הועדה המחוזית – הליך הלוקח 12 חודשים.
דלקיה קובעת שלמעשה לכל אורך ההסדרה הקרקעית לא נדרשו יזמים של מתקנים קרקעיים להמציא היתר בנייה. לשיטת דלקיה, "הביאור" מה-13.12.2011 – שבעקבותיו הוגשה העתירה – ולראייה, כבר בחודש אוגוסט 2011 קיבלו המשיבות (דלקיה וסאנפאוור) אישור תעריפי מותנה "בלא שנדרשו להמציא היתר בנייה (ההדגשה במקור) מה שמלמד שהרשות פעלה כל העת בהתאם לעקרון שמתקן קרקעי לא נדרש להמציא היתר בניה כתנאי לקבלת תעריף מותנה".
בנוסף להגשת כתבי תגובה לבג"צ של חברות אנרג'יקס וסאנפלאוור, קבע היום השופט רובינשטיין "העובדה שהעתירות כרגע לא נכונות דיונית וכן רוב המשיבים, כך אנו מניחים, יחזרו אחד על השני, לכן אנו נאפשר לעותרים לתקן את העתירות וימחק החלק הקשור בטענה נגד העדר החלטה של המועצה"
לפניית תשתיות לחברות סאנפאוור ודלקיה על מנת לקבל תשובה, בחרה סאנפאוור שלא להגיב ואילו מדלקיה נמסר "החברה הצטרפה לעתירה, כיוון שעניינה נוגע לפרויקטים אותה היא מקדמת. טענותיה נדונות בימים אלה בבית המשפט."