לצורך הפרויקט יוכשרו אזורים מסויימים מעל ה"אקו-רוף" (גג אקולוגי) הממוקם בקומה חמישית בבניין, כשטחי קינון עבור הסיסים, המבקרים פעם בשנה בישראל במהלך נדידתם מאפריקה
בית גידול ייחודי לציפורים יוקם על גג המגדל הירוק "עזורי אקו-טאואר"
צילום: אמנון האן
יזמי בניין המשרדים הירוק הראשון של ת"א, "עזורי אקו טאואר", ברח' המסגר 34, החליטו לקחת עוד צעד קדימה את הבניין שהקימו, בעל תקן ירוק LEED Gold, ולרתום אותו לטובת פרויקט "בונים בית לסיסים" – פרויקט עולמי שמטרתו הצלת הציפורים העירוניות, הנמנות על טובי המעופפים בטבע, ואשר למדו לחיות עם בני האדם בהרמוניה.
לצורך הפרויקט יוכשרו אזורים מסויימים מעל ה"אקו-רוף" (גג אקולוגי) הממוקם בקומה חמישית בבניין, כשטחי קינון עבור הסיסים, המבקרים פעם בשנה בישראל במהלך נדידתם מאפריקה לאירופה. איך יידעו הסיסים שזהו המקום עבורם? עמותת "ידידי הסיסים" תדאג לכך, ותשמיע להם הקלטות של קולות סיסים בתוך קן, כיוון שמדובר בציפורים שאוהבות לקנן ביחד, הם יימשכו לקולות ויגיעו מייד. דיירי הבניין, שכבר נהנים מהגן הבוטני, יוכלו בקרוב לצאת להפסקה בגינה פורחת, לאכול צהריים או סתם להירגע מיום עבודה, ולצפות בדיירים המעופפים של הגן, המקננים או מטפלים בגוזלים.
רונן עזורי, מנכ"ל חברת "אחים עזורי" ומיזמי אקו טאואר, יודיע על הצטרפות הבניין לפרויקט הצלת הסיסים במסגרת פסטיבל הצפרות בנמל יפו, שמתקיים בחוה"מ פסח (8-9 באפריל). "בהתאם לקונספט של אקו טאואר, כבניין שמתחשב ומנסה לחיות בהרמוניה עם הסביבה, חשבנו שיתאים מאוד לשמר את ההרמוניה עם הציפורים המיוחדות הללו, וכך גם לסייע בהצלתן וגם לשמר את הטבע העירוני, שחשוב לטפח במיוחד בעיר מודרנית ורוויית בניה", אומר עזורי. כנותן החסות הראשי לתערוכת צילומי ציפורים שתוצג בארוע, יעניק רונן עזורי את הפרסים לצלמים חביבי הקהל, שיצירותיהם ייבחרו במקומות הראשונים על ידי קהל המבקרים..מטרת התערוכה לחשוף לציבור את רגעי הקסם שמספקות לנו ציפורי העיר הנמצאות מתחת לחלון של כל אחד מאיתנו.
הסיסים, או בשמם המלא – סיסי החומות – הם ציפורים מדהימות, המגיעות אלינו מאפריקה ומקננות בישראל מדי שנה במשך 100 ימים. להלן רק כמה עובדות שימחישו זאת: הסיסים נמנים על המעופפים הטובים ביותר בטבע ומהירותם מגיעה ל-200 קמ"ש. הצעירים מבלים 3 שנים רצופות באויר בלי לנחות אפילו פעם אחת (!). הם אוכלים, הם ישנים, ואפילו מזדווגים – הכול באוויר! מושבת הקינון הוותיקה ביותר בעולם נמצאת בין סלעי הכותל המערבי. מזונם העיקרי הוא חרקים מעופפים ולכן הם נחשבים למדביר ביולוגי יעיל וידידותי. בכל שנה, באותו שבוע בדיוק, הם חוזרים כדי לקנן ולהביא דור חדש של גוזלים.