עם התמשכות הוצאות התפעול השליליות, היצרנית הסולארית האיטלקית REC סוגרת את מפעל הוואפרים מסוג מולטיקריסטליין בהרויה, נורווגיה
היצרנית הסולארית REC סוגרת את מפעל הייצור בנורווגיה
עם התמשכות הוצאות התפעול השליליות, היצרנית הסולארית האיטלקית REC סוגרת את מפעל הוואפרים מסוג מולטיקריסטליין בהרויה, נורווגיה, עד סוף הרבעון השני של 2012. סגירת המפעל מסמנת את סוף פעילות הוואפרים אחרי סגירת מפעל המונו קריסטליין בגלומפיורד בשלהי מרץ השנה. ההחלטה לסגור את המפעלים היא בעיקר תוצאה של הצורך של REC להוריד ב-15% את מחירי הסיליקון, ב-24% את מחירי הוואפרים ואת מחירי המודולים ב-18% בעקבות התחרות הסינית הקשה.
למרות שהכנסות ה-EBITDA (הכנסות לפני מיסים, עמלות, שחיקה ופחת) עמדו על קרוב ל-80 מיליון דולר ברבעון הראשון, עלייה בהכנסות של 31.1 מיליון דולר ברבעון הקודם (האחרון של 2011), אולם הכנסות החברה ברבעון הראשון היא למעשה 25% יותר נמוכה מהרבעון הזהה אשתקד. חוסר התאימות לכאורה נובע מחוזים ממומשים שהניבו קרוב ל-139 מיליון דולר אולם עלויות סגירת המפעל בגלומפיורד גבו מהכנסות החברה קרוב ל-64 מיליון דולר. שלושה מתוך ארבעה נציגי העובדים בדירקטוריון התנגדו לסגירת המפעל בהרויה כיוון שדווח שיותר מ-1100 משרות תאבדנה בעקבות שני מפעלי הייצור שיסגרו. REC ציינה בהודעתה על סגירת המפעלים שהחברה תבחן אפשרויות לשימוש אחר במתקני הייצור.
נשיא ומנכ"ל REC, אולה אנגר ציין "למרות צמיחה מבוססת, עדיין יש קיבולת יתר בשוק המשפיעה באופן שלילי על מחירי הוואפר. הארגון שלנו בהרויה עבד קשה מאוד להפחית עלויות ולשפר את איכות מוצרינו. במשך השנתיים האחרונות, השחיקה במחיר חצתה את רף 25% למרות שעלות חומרי הגלם נותרה כמעט זהה בגלל חוזים ארוכי טווח עם ספקים לא תחרותיים. אולם התחרות הקיצונית, במיוחד מסין, הורידה את המחירים לשליש בשנה האחרונה, הפחתת העלויות שלנו לצערנו לא הייתה מספקת, ובמתקן הייצור בהוריה נשאר צפי של הפסדים גבוהים וקבועים. אי לכך, לא נותרה לנו ברירה אלא להפסיק את פעילותנו בנורווגיה".
התעניינות גוברת של משקיעים בנכסי Q-cells
כונס הנכסים של Q-cells אומר שכבר ישנה התעניינות ערה, הן מקומית והן מחוץ לגרמניה ביצרנית הפוטווולטאית שפשטה את הרגל. החברות המתעניינות תוארו כחברות פיננסיות ומשקיעים אסטרטגיים. "המטרה שלנו היא להציל חלקים גדולים מQ-cells ומהמשרות שייצרה. השבועות הקרובים יעידו כמה גדולה ורצינית התעניינות המשקיעים" אמר הננינג שור, נציג חברת כונס הנכסים.
לדברי הכונס, הדרישה למוצרי Q-cells נשארה חזקה ופסי הייצור של תאים ומודולים קריסטליניים שבה לפעילות למרות ההכרזה על פשיטת הרגל. הייצור של תאים מונו ומולטי קרסטליניים שבו לפעילות ב-50% קיבולת מאז ההצהרה. יתרה מכך, החברה שוקלת להעסיק עובדים מהסובסידיה סוליברו (Solibro) לתמוך בפעילות הייצור ולכסות על המחסור בידיים עובדות.
בנוגע לפעילות ייצור המודולים, אשר נעשתה בעיקרה במלזיה – אך גם בגרמניה, הכונס ציין שכעת קו הייצור פועל בשלושה משמרות, אולם ישנה כוונה להחזיר את הפעילות לארבע משמרות במשך שבעה ימים בשבוע. כמו כן ציין הכונס שלמרות הליך פשיטת הרגל, מוצרי Q-cells עדיין נמכרים בשוק.