חברת החשמל מודיעה, כי בעקבות החום הכבד השורר בימים האחרונים צריכת החשמל מגיעה לשיאים חדשים ומתקרבת כמעט לגבול יכולת הייצור.
מצב כתום במשק החשמל: מצב עתודות החשמל מתקרב לשיא
חברת החשמל מודיעה, כי בעקבות החום הכבד השורר בימים האחרונים צריכת החשמל מגיעה לשיאים חדשים ומתקרבת כמעט לגבול יכולת הייצור. היום (ב') במהלך שעות הצהריים, הצפי לשיא הביקוש בחשמל יעמוד על 11,250 מגוואט, כשיכולת הייצור של משק החשמל תעמוד על 11,590 מגוואט בלבד. מדובר ברזרבה של 340 מגוואט, הנחשבת לנמוכה ביותר ודורשת היערכות תפעולית שונה מהרגיל.
בחברת החשמל מבקשת מהציבור להמשיך ולהשתמש באופן נבון בחשמל, להיערך בהתאם ולעקוב אחר הודעותיה. מומלץ לוודא שהגיבוי למכשירים חיוניים תקין. ולהסיט את השימוש במכשירים עתירי אנרגיה משעות שיא הביקוש, כלומר: בין 12.00 ל- 17.00 – לשעות הבוקר המוקדמות ו/או לשעות הערב המאוחרות יותר. מדובר במדיח-כלים, מכונת כביסה, תנור אפיה, כיריים חשמליים, שואב אבק, וכדומה. כמו כן, מומלץ לכוון את טמפרטורת המזגן ל- 25 מעלות.
מנתוני הצריכה עולה, כי לציבור תרומה מכובדת להורדת הביקושים בשעות השיא ואתמול הציבור סייע ב- 250 מגוואט. מחברת החשמל נמסר כי היא מודה לציבור על שתוף הפעולה בימים האחרונים בחיסכון בחשמל וכי תמשיך ותעשה כל מאמץ, כדי לספק ללקוחותיה את כל הביקושים לחשמל.
מאחר והביקוש יתקרב מאוד לשיא כושר הייצור, במקרה של תקלה באחת מיחידות הייצור – יתכן וחברת החשמל תאלץ לקיים הפסקות חשמל מקומיות ומדורגת לסירוגין של קווי חשמל , בכל רחבי הארץ. במידה ותהיינה הפסקות, הן תמשכנה כשעה עד שעתיים, תהיינה מקומיות ותחולקנה בין כל הלקוחות.
מערך כיבוי אש והצלה ממליץ להיערך להפסקות חשמל בדרכים הבאות:
1. בבניינים רבי קומות שבהם מותקן גנראטור חירום על פי חוק, יש לוודא תקינות לפחות כל חצי שנה לרבות חיבור הגנראטור למעלית.
2. יש לוודא תקינות מערכת תאורת חירום לרבות חיבורה לגנראטור.
3. יש לוודא תקינות פעמון האזעקה במעלית.
4. בכל מקרה של עצירת המעלית יש להתקשר למכבי האש בטלפון חירום 102.
5. חילוץ מתא המעלית יעשה רק על ידי מי שהוסמך לכך.
באתר האינטרנט של חברת החשמל ובדף הפייסבוק הרשמי שלה, יתפרסמו רשימת האזורים בהם צפויות הפסקות חשמל ואזורים בהם יש הפסקות חשמל – www.iec.co.il