מפעל הייצור אמוניקס (Amonix) – חברה המתמחה בייצור קומפוננטים והתקנת מערכות סולאריות מרכזות, בצפון נבאדה, שזכה לסובסידיות של 20 מיליון דולר ב באשראי ממיסוי (6 מיליון דולר) וממענקים (15.6 מיליון דולר ב-2007 ), סוגר את שעריו שנה אחת בלבד לאחר שנפתח.
היצרנית הסולארית אמוניקס סוגרת מפעל בנבאדה
מפעל הייצור אמוניקס (Amonix) – חברה המתמחה בייצור קומפוננטים והתקנת מערכות סולאריות מרכזות, בצפון נבאדה, שזכה לסובסידיות של 20 מיליון דולר ב באשראי ממיסוי (6 מיליון דולר) וממענקים (15.6 מיליון דולר ב-2007 ), סוגר את שעריו שנה אחת בלבד לאחר שנפתח. בכירים במטה אמוניקס בקליפורניה סירבו להגיב לנושא במהלך השבוע אולם החברה התחילה למכור ציוד, ממערכות כלים אוטומטיות ועד תאי ריתוך רובוטיים במכירה פומבית מקוונת ביום רביעי.
רנה קנרלי, ספק חומרים ומנהל אספקה באמוניקס אמר שהמתקן עומד ללא פעילות מאז הראשון במאי – אז גם הוא פוטר. בשיאו, המתקן העסיק 700 עובדים שעבדו שלש משמרות על מנת לייצר פאנלים סולאריים לחברת תשתיות בקולורדו. לדברי קנרלי היו הרבה בעיות איכות במוצרי המתקן ומוצרים רבים הושבו אליו בגלל בעיות פונקציונליות.
מתקן אמוניקס זכה להתייחסות גדולה של פוליטיקאיים ופקידי פיתוח כלכליים כשנפתח במאי 2011. מנהלי החברה הצהירו שיעסיקו לא פחות מ-300 עובדי פס ייצור בתנאי שכר של 12-14$ לשעה, לא כולל בונוסים. סנטור הנרי ריד ממדינת נאבאדה, חבר הקונגרס שלי ברקלי והמושל בראיין סאנדוול היו בין המנהיגים הפוליטיים שהיללו את חברת אמוניקס כשהודיעה שתתחיל לייצר פאנלים סולריים בפארק התעשייה גולדן טריאנגל (Golden Triangle Industrial Park). ריד במיוחד ראוי לציון בתור סנטור המקדם בכל כוחו את תחום המחקר ופיתוח של טכנולוגיות סולאריות בנאבאדה ואף הקביל לא פעם בין השמש בנבאדה והנפט הסעודי.
בשנה שעברה נהרג בהתרסקות מטוס מנכ"ל אמוניקס, בריאן רוברטסון ולדברי ריד החברה לא הצליחה להתאושש מכך. בהודעה שהופצה בדוא"ל אמר ריד "ישנם אנשים שינסו למנף את החדשות העצובות של היום למטרות הון פוליטיות, אולם כולי תקווה שהתמיכה דו מפלגתית בפרוייקט זה והשותפות הפרטית-ציבורית שסייעה להפוך את הפרוייקט הזה ופרוייקטים רבים אחרים למוחשיים לא יהווה סמל לתומכי האנרגיה המלוכלכת למטרותיהם הפוליטיות וההוניות. סקטור האנרגיה הנקייה חשוב מידי לעתידה של נאבאדה, ואני מקווה שמי שמכיר בכך ציבורית ימשיך לתחזק את התמיכה הדו מפלגתית בתכניות לעידוד האנרגיה המתחדשת והתמריצים הקיימים בנבאדה".