אחרי שהצליחה לכופף את ידי הרגולטור בארה"ב והביאה להטלת מיסי ייבוא והפצה בגובה של 34-250% על מוצרי יצרניות מודולים סיניות, פנתה סולארוורלד הגרמנית ביום רביעי לאיחוד האירופאי עם בקשה דומה – לחקור האם יצרניות סיניות אכן מציפות את השוק האירופאי במוצרים זולים במחירי הפסד.
סולארוורלד ממשיכה להיאבק בהצפים סיניים, גם באירופה
אחרי שהצליחה לכופף את ידי הרגולטור בארה"ב והביאה להטלת מיסי ייבוא והפצה בגובה של 34-250% על מוצרי יצרניות מודולים סיניות, פנתה סולארוורלד הגרמנית ביום רביעי לאיחוד האירופאי עם בקשה דומה – לחקור האם יצרניות סיניות אכן מציפות את השוק האירופאי במוצרים זולים במחירי הפסד.
הסכסוך בין העולם המערבי וסין היה מתחת הרדאר תקופה ארוכה כשחברות מערביות מציגות את עצמן כאיכותיות יותר ואמינות יותר לעומת חברות סיניות שטענו שאין הבדל בין מוצריהם והמוצרים האירופאיים, למעט המחיר היות ומחירי המודולים הסיניים מאז ומעולם זולים יותר בשל שכר העבודה הנמוך. בגרמניה – שבעבר פעלו בה חברות כמו סולון, Q-Cells, שוט ואחרות, 80% מהמודולים המותקנים הינם כיום מודולים סיניים, ומדובר בשוק המהווה קרוב ל-50% מסך ההתקנות העולמיות.
עם התרסקות מחירי המודולים הסולאריים באמצע 2011, ולאחר קריסת סולינדרה ואוורגרין האמריקאיות, החליטו כמה חברות אירופאיות לבצע מהלך שיעצור את שטף פשיטות הרגל בענף. בארה"ב, שם נקרעה התעשייה לשתיים – המהלך הצליח, והיטלים של קרוב ל-35% הוטלו על חברות סיניות ששיתפו פעולה עם החקירה של מחלקת המסחר (DOC) ומחלקת האנרגיה (DOE). אלא שכמה שבועות בלבד לאחר היוודע דבר ההיטלים, הודיעה Q-Cells על בקשה להגנה מפני נושים וסולארוורלד עצמה הצטרפה לרשימה לא מכובדת של יצרניות אירופאיות הנמצאות בקשיים, ומייסדה, פרנק אסבק הודיע ביום שישי כי הוא מוותר על משכורתו עד שסולארוורלד תשוב להיות ריווחית.
איגוד התעשייה הסולארית האירופאי (EPIA) דיווח בהודעה בעקבות תלונתה של סולארוורלד: "ה-EPIA לא נוקטת עמדה במקרה זה. כעת הנושא בידי הועדה האירופאית ורשויות הסחר להחליט האם לפתוח בחקירה ולקבוע האם היו התנהלויות לא מקובלות. אם אכן יתגלה כי היה היצף של השוק, יש לכבד את החוק. עמדתנו באופן כללי היא שאירופה זקוקה לתעשיית PV חזקה ביחד לכל אורך שרשרת הערך – זהו יסוד קריטי לשוק PV אירופאי משגשג. זה אומר שהאיחוד האירופאי צריך לפתח מדיניות לתעשייה שתעודד ותחזק השקעות נוספות. עמדתנו ברורה: בקונטקסט תחרותי גלובאלי התעשייה הסולארית האירופאית זקוקה לפתרון מהיר והוגן לחילוקי הדעות בנוגע לדפוסי התנהגות של תאגידים בזמן שהתעשייה הסולארית העולמית חווה תקופה של חוסר בהירות כלכלית והתכנסות, זה קריטי לכל השחקנים שהקונפליט הזה יגושר כך שתתאפשר התקדמות טכנולוגית והמומנטום של התעשייה – שהפך אותה לתעשיית זרם מרכזי – לא ייעצר."
בינתיים, החברות הסיניות הגדולות התעשתו מההמהלומה החדשה וכבר משיבות (שוב) מלחמה. נשיא סאנטק אירופה פרסם הודעה בה נאמר "סאנטק דוחה את האשמות סולארוורלד שזכתה בסובסידיות בלתי חוקיות ומציפה את השוק האירופאי במוצריה ותשתף פעולה עם כל חקירה. כמובילת שוק עם נוכחות גלובאלית במעל 80 שווקים, סאנטק תמשיך להדגים את מחוייבותה לחוקי הסחר הבינלאומיים. כחברה בורסאית הנסחרת בניו יורק, אנחנו שקופים בנוגע לעלויות הייצור שלנו ועלויות ההון. גידולה של סאנטק בא בעקבות ייצור יעיל והשקעות ארוכות טווח במחקר ופיתוח כדי לייצר מוצרים בעלי ביצועים מעולים. אנחנו מקווים שהועדה האירופאית תכיר בכך שכל מהלך הגנתי יפגע בכלל התעשייה הסולארית באירופה ושמלחמת סחר לא הכרחית תביא להרס תהליך של שנים".