"לארה"ב ניסיון רב בתקינה סביבתית של קידוחי גז ונפט" כך פתח את דבריו רוברט פורדן, יועץ כלכלי בשגרירות ארה"ב, בפני משתתפי כנס לאומי ראשון מסוגו בנושא השפעות סביבתיות של פעילות החיפוש והפקת גז טבעי ונפט בים התיכון שהתקיים במרכז הכנסים וואהל סנטר, בהשתתפות אנשי מקצוע בכירים מהארץ ומומחים מהממשל האמריקאי.
"נעזור לישראל לפתח את מאגרי הגז הטבעי בצורה בטוחה וחכמה" – צפו בוידאו
"לארה"ב ניסיון רב בתקינה סביבתית של קידוחי גז ונפט" כך פתח את דבריו רוברט פורדן, יועץ כלכלי בשגרירות ארה"ב, בפני משתתפי כנס לאומי ראשון מסוגו בנושא השפעות סביבתיות של פעילות החיפוש והפקת גז טבעי ונפט בים התיכון שהתקיים במרכז הכנסים וואהל סנטר, בהשתתפות אנשי מקצוע בכירים מהארץ ומומחים מהממשל האמריקאי. פורדן ציין שבאולם ישבו כמה מהמומחים הגדולים של ארה"ב בתחום, ובשבוע שאלה האחרונים שהו בישראל התרשמו מהישראלים והיוו הזדמנות לישראלים ולאמריקאים לדון באתגרים העומדים בפני ישראל בשנים הקרובות בתחום ההשפעות הסביבתיות של קידוחי גז טבעי ונפט. "חלקנו גם את ההצלחות שלנו וגם את כשלונותנו, וכולנו תקווה שישראל תתקין את התקנות הנכונות לתחום הזה".
לדברי פרודן, לפני כחודש התקיימה משלחת בין משרדית שפגשו עם בעלי עניין בתחום הקידוחים הימיים וקיימו דיונים מעמיקים בתחום התקינה והרגולציה וביקרו בכמה אתרי מפתח בארה"ב. "אני רואה את יום העיון הזה כהמשך לשיתוף הפעולה בתחומים האלה. ארה"ב מעוניינת לעזור לישראל לפתח את תעשיית הגז בצורה בטוחה ובצורה חכמה, שתעודד השקעות זרות – כולל כאלה מארה"ב.
פורדן פירט את תכנית ממשל אובמה לתעשיית האנרגיה. לדבריו, בשנים האחרונות ישנה עלייה של ייצור נפט וגז מקומי וישנה ירידה בתלות בדלקים מיובאים "וזוהי מגמה שצפוייה להימשך, בעיקר הודות למדיניות תקנים כלכלית אנרגטית מה שלמעשה מכפיל את היעילות של המכוניות בארה"ב. ב-2010 הדלק המיובא היווה פחות מ50% לראשונה מזה עשור וכושר הייצור של הגז הטבעי בארה"ב עלה ב-7% בשנת 2011" אומר פורדן, "אך חשוב מכל, הצלחות אלה לא באו על חשבון בטיחות או הסביבה".
"אנחנו מאמינים שאחריות סביבתית כגון התייעלות אנרגטית, חילוץ אחראי של משאבים ואימוץ תקנות בטיחות מחמירות הן הפרמטרים לנוסחת win-win". לדבריו, ערכים אלה הינם חלק מהמסר האנרגטי של ארה"ב בימינו – מסר שהוטמע בתהליכים הדיפלומטיים של ארה"ב. לדברי פורדן, זו הסיבה שמזכירת המדינה קלינטון הקימה מחלקה ייעודית לנושא מקורות האנרגיה במחלקת המדינה באוקטובר שעבר. מטרת המחלקה לאחד את המאמצים של מחלקת המדינה ולייסד שווקים בינלאומיים שקופים ומבוססים למקורות אנרגיה קונבציונאליים, חליפיים, גרעיניים וחשמל ולקדם אנרגיה מתחדשת, התייעלות אנרגטית ולהגדיל את הנגישות לאנרגיה, תקינה סביבתית ושקיפות בתעשיית האנרגיה. "כל אלה מקדמים את הביטחון של ארה"ב ואת האינטרסים הסביבתיים והאנרגטיים של ארה"ב ובנות בריתנו וכן מקדמת את הכלכלה העולמית."