דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
חברת החשמל לאוצר: נדרשים 3 מיליארד ש"ח לרכישת דלקים הקיץ
איתי שטרן 5 באוגוסט 2012 12:08 2 תגובות

יו"ר חח"י לשר האוצר: בלי תוספת תקציב של 3 מיליארד שקלים לא נצליח לעבור את הקיץ

Print Friendly, PDF & Email
חברת החשמל לאוצר: נדרשים 3 מיליארד ש"ח לרכישת דלקים הקיץ

חברת החשמל לאוצר: נדרשים 3 מיליארד ש"ח לרכישת דלקים הקיץ

 יפתח רון-טל, יו"ר חברת החשמל – צילום: מוטי רוזנבלום

חברת החשמל משדרת סימנים למצוקה תזרימית: במכתב רשמי שנשלח על ידי דירקטוריון החברה למשרדי האוצר והאנרגיה, מבקשת החברה סכום של 3 מיליארד שקלים בכדי להתמודד עם הוצאות השימוש בדלקים במהלך הקיץ האחרון. המצוקה נובעת בין השאר מהעובדה שצריכת החשמל עלתה ב-14% בחודש יוני לעומת יוני שעבר וב-11% בחודש יולי.

כידוע, החברה מתמודדת עם מצוקה כלכלית אמיתית בשל העובדה שהיא נאלצת להשתמש בלהפעלת חלק מתחנות הכח במזוט וסולר היקרים פי חמש מגז טבעי. הזרמת הגז הטבעי אותו סיפקה מצרים הופסקה בעקבות חילופי השלטון במצרים ופעולות הטרור החוזרות ונשנות לפיצוץ צינור ההולכה שהביאו להפסקת הזרם, דבר שהביא להוצאות גדולות במיוחד מצד חברת החשמל שנאלצה לספק את המחסור על ידי הדלקים המזהמים והיקרים יותר. 

ההשלכות של בקשת התקציב הנוכחית עלולה להשפיע שוב על עליית מחירי החשמל וזאת לאחר שאלו עלו כבר בשיעור של 8% באפריל האחרון. עלייה זו לא היוותה פתרון אמיתי למצוקת החוב של החברה. על פי הערכות רשות החשמל, השינויים במשק האנרגיה היו אמורים להעלות את מחירי החשמל בכ-31% אך בשל החשש מהשפעת המחאה החברתית, עלו המחירים רק ב-8%. 

כעת תאלץ חברת החשמל לבדוק כיצד תחזיר את הסכום המדובר וזאת כאשר היא נמצאת במצב שבו היא אמורה להחזיר לבעלי החוב סכום של 4 מיליארד שקלים מדי שנה. רק באחרונה הופחת המע"מ על הסולר בו משתמשות תחנות הכוח, ונדחו גביית המע"מ ואף ניכויי מס ההכנסה של העובדים בכדי להקל על מצוקתה הכלכלית של החברה. בחודשים האחרונים גייסה חברת החשמל 4.5 מיליארד שקל בערבות המדינה. בחודש אפריל גייסה 1.5 מיליארד שקל בהנפקה פרטית, וביולי עוד 3 מיליארד שקל בהנפקה ציבורית, לאחר שפרסמה תשקיף – לראשונה מזה עשור.

Print Friendly, PDF & Email
בצורת החשמל גז טבעי דלקים חברת החשמל חוב מזוט סולר שר האוצר

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. המגיב הגב 5 באוגוסט 2012 בשעה 13:39

    להוסיף עוד 3 מיליארד שקל לגירעון שכבר עבר את ה-60 מיליארד שקל, זה דומה להוספת שמן למדורת ענק שכבר בוערת. אם היו במקום זה מקצים אפילו עשירית מהסכום הזה לתמרוץ / קידום פרוייקטים באנרגיות מתחדשות בכלל, ובתחום הסולארי בפרט, לא היתה פה בכלל בצורת חשמל. אבל כנראה שהכי טוב להעמיק עוד יותר את הגירעון הקיים…

  2. גבי הגב 5 באוגוסט 2012 בשעה 14:18

    צודק המגיב ! הטרגדיה היא שאת הכישלונות הניהוליים , כמו גם התפעוליים של הגאונים באוצר ובח״חי נצטרך אנחנו ( הציבור ) לשלם. בדיוק כמו שקרה למשק המים. תעריף של 80 אג׳ לקוט״ש , מובטח ל-20 שנה הוא מציאות שכולנו נתגעגע אליה. הגרמנים, איטלקים, אנגלים ואחרים אמנם לא חכמים כמו אנשי האוצר וחח״י אבל בינתיים הון מקומי זורם החוצה והון זר נמנע מלהשקיע כאן בנושאים בהם יכולנו להיות מובילים עולמיים.

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-017_A3
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
shaar-013-A3
PrevNext
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד