ערב פרסום מסקנות ועדת צמח קוראת התאחדות התעשיינים ליו"ר הועדה ולשר האנרגיה לשמר עתודות גז למשך 40 שנה לפחות וזאת בניגוד להמלצות הביניים
התאחדות התעשיינים לצמח: "שמרו את הגז בארץ ל-40 שנה"
ערב פרסום מסקנות ועדת צמח, בהתאחדות התעשיינים החליטו להעלות את הווליום ולדרוש את עתודות הגז למשך 40 שנה. במכתב שנשלח על ידי אמיר חייק, מנכ"ל התאחדות התעשיינים ליו"ר הועדה ולשר האנרגיה, נכתב כי ההתאחדות לא רואה עין בעין את עניין עתודות הייצוא של הגז וטוענת כי "מסקנות הביניים של הועדה מעריכות בחסר את מלוא מגוון השימושים האפשריים בגז הטבעי בענפים השונים, קיימים ופוטנציאליים, וכן את היקף השימושים".
בהמשך מפרט חייק את מגוון שימושי הגז הטבעי שתזדקק לו התעשייה ובהן מוצרי אתנול, אמוניה ועוד. לטענת חייק , כמויות הגז שעתידות להישאר בתחומי ישראל לא יספיקו בשביל תעשיות הצד הללו ולכן יש להגדיל את העתודות שיתפרסו על פני 40 שנה. "להערכתנו, אופק עתידי של כ-22 שנה בלבד, כפי שהועדה מתבססת עליו כעת לקביעת תחזיות השימושים, הוא קצר מדי. הוא לא מספק את הודאות הנדרשת ליזמים לביצוע השקעות מאסיביות בתעשייה עתירת אנרגיה. אנו סבורים שיש להאריך את אופק זמן זה ל-40 שנה לפחות".
באשר לחיוניות הייצוא כותב חייק כי הוא מבין ומקדם את רעיון הייצוא ובלבד שתשמר הגמישות בנוסחת החלוקה של כמות הגז בין השוק המקומי לבין היצוא. "ככל שמאותרים שדות גז נוספים, יתאפשר להגדיל את היקף הגז המיועד ליצוא, ובלבד שיובטחו מלוא הביקושים בשוק המקומי". בהמשך הוא מבקש להצהיר כי בעיניו יש חשיבות עליונה להנחת תשתיות על ידי נתג"ז שיחברו את המאגרים החדשים בצינור נוסף שיחבר גם את אשקלון וזאת בכדי למנוע מצב של מונופול פרטי שפועל בתחום.
אורן הרמבם, אחראי תחום האנרגיה מהתאחדות התעשיינים הוסיף ואמר כי הנקיטה במספר של 40 שנה נובע מתחושה שקובעת כי ההמלצות הנוכחיות ל-22 שנים פשוט לא יספקו את צרכי התעשייה הכבדה ש"שסדרי הגודל שלה עומדים על מאות מיליוני דולרים. מדובר במפעלים שמעסיקים אלפי עובדים ומכונות כבדות ויושבים על שטחים עצומים. הם לא יכולים להסתפק בתוכנית עסקית של 20 שנה".