חברת אינטרדן נבחרה להיות המפיצה הרשמית של פונו סולאר בישראל. חברת הבת של התאגיד הסיני Sumek הצהירה על כוונותיה ל"עלויות אטרקטיביות של אנרגיה סולארית בישראל"
"אינטרדן" מונתה למפיצה הרשמית של "פונו סולאר" בישראל
חברת 'אינטרדן' מונתה למפיצה הרשמית של חברת Phono-Solar (פונו-סולר), מותג החטיבה הסולארית של תאגיד Sumec (סומק) הסיני- אירופי שנוסד ב- 1978 ונמצא בבעלות ממשלת סין. פונו-סולר מציעה ללקוחותיה קולטים פוטו-וולטאים קריסטליים חד גבישיים ורב גבישיים המיועדים לכל סוגי המערכות, ממערכות עצמאיות ועד לתחנות כוח סולאריות. פונו-סולר שמחזור הכספים שלה נאמד בלמעלה מ- 6 מיליארד דולר אינה מתמחה רק באנרגיה סולארית אלא גם בבניית אניות וספינות ומוצרים אלקטרוניים ומכניים אחרים לתעשיות שונות שאינן בהכרח קשורות לתעשיית האנרגיה המתחדשת, כגון חומרי גלם לתעשיות העץ והברזל.
במסגרת תערוכת קלינטק 2012 שנערה ביולי האחרון מסרו נציגי פונו סולאר ל"תשתיות" כי בכוונתם להכנס לשוק הישראלי בקצב מהיר. רוי צונבאו, נשיא פונו סולאר, הסביר שבזכות הקרינה החזקה ותעריף ההזנה לרשת, בשילוב עליית מחירי האנרגיה בישראל “עלויות האנרגיה הסולארית בישראל יהיו מאוד אטרקטיביות”. זאת בנוסף לכך שפונו סולאר מעוניינת להיות ספקית מערכות אנרגיה סולארית במודל דומה ל-EPC במטרה לספק ללקוח הקצה של החברה אנרגיה זולה, נקייה ואמינה. לדברי צונבאו, בזכות הגב הכלכלי החזק של תאגיד סומק, החברה יכולה להרשות לעצמה לא רק לתת אחריות על המודולים אותם היא מספקת ל-25 שנה, אלא גם להתחייב שהיא תהיה שם כדי לתת שירות ולכבד את האחריות המסופקת".
רון נזר, מנכ"ל אינטרדן: "כחברה הוותיקה בישראל בתחום האנרגיה החלופית, אנו שמחים על בחירתנו כנציגות הרשמית של חברת פונו-סולר, בשוק הישראלי המתפתח. החברות פונו-סולאר ואינטרדן הן שותפות טבעיות, אשר בזכות פעילות ענפה בתחומים משיקים לאנרגיה הסולארית מעניקות ללקוחותיהן לצד מוצרים בקדמת הטכנולוגיה, מחירים אטרקטיביים ושירות יציב ואיכותי לאורך שנים רבות שאינו תלוי בתנודות החדות בתחום הסולארי בישראל.
נתי אברמוב, נציג פונו סולאר בישראל: "יתרונותיה של פונו-סולאר באים לידי ביטוי הן במוצרים והן בשירות, פונו-סולאר הינה החברה היחידה שמתחייבת היום לספק את ההיסטוריה והמקור של כל חלק במודול, והלקוח יכול לדעת בדיוק מה הוא קונה. יציבותה של החברה נותנת ללקוח ביטחון לרכישת המוצר, ולנו את הביטחון להמשיך ולשווק אותו לשנים רבות".