סוכנות רויטרס מדווחת הבוקר שלבית המשפט באיטליה הוגשה תלונה פלילית נגד קרן הון המנוהלת על ידי חברת סאנטק הסינית המואשמת בהקמת חוות סולאריות בלתי חוקיות במטרה "לחלוב סובסידיות מהמדינה".
תלונה פלילית נגד קרן הון של סאנטק הוגשה לבית המשפט באיטליה
סוכנות רויטרס מדווחת הבוקר שלבית המשפט באיטליה הוגשה תלונה פלילית נגד קרן הון המנוהלת על ידי חברת סאנטק הסינית המואשמת בהקמת חוות סולאריות בלתי חוקיות במטרה "לחלוב סובסידיות מהמדינה". ההאשמות, יחד עם פעולות חוקתיות שונות נגד הקרן שעדיין נמצאות בשלב ההכנה, עשויים בסופו של דבר להסתכם בפירוק חוות סולאריות הנשענות על סובסידיות בשווי 80 מיליון יורו, כך הודיע התובע האיטלקי. בכך מתרחבות הצרות של קרן גלובאל סולאר פאנד (GSF).
סאנטק איבדה קרוב ל-40% משווי השוק שלה מאז סוף יולי, לאחר שנתבעה על ידי משרדי עורכי דין רבים בארה"ב בשם בעלי מניות, לאחר שחשפה שבעל המניות בקרן GSF – חוויאה רומאריו השתמש אג"ח מזוייף של ממשלת גרמניה בשווי 700 מיליון דולר על מנת לערוב לחלק מהמימון של הקרן. התביעה הייצוגית טוענת שסאנטק (בעלת 80% מקרן GSF) כשלה בחשיפת הפעילות הפיננסית של הקרן ובניטור פעילותה. התביעה באיטליה מעלה שאלות נוספות אודות פעילות הקרן הסינגפורית עליה פיקחה סאנטק וכמה בעלי המניות היו בתמונה בנוגע לבעיות בפעילות באיטליה.
בנוסף, סאנטק במירוץ למציאת מקורות מימון לכיסוי סדרת אג"ח המגיעה לפירעון בתחילת 2013, זאת בתקופה שבה כלל התעשייה הסולארית חווה מיתון.
דובר סאנטק מסר כי 5 מתקנים סולאריים בגודל כולל של 2.8 מגהוואט הם הנושא של ההליך המשפטי. סאנטק דיווחה על ההליך הזה כבר ב2011 בדוחות 20-F עבור 2010. עמוד 19.
יזמים רבים אשר הקימו מתקנים סולאריים באותו אזור באיטליה, הגישו בקשות לרישיונות באותו הליך אשר נמצא היום בבדיקה. הנהלת GSF ייעצה לסאנטק כי הליך קבלת הרישיונות היה בהתאם לכל החוקים והרגולציות באיטליה בזמן פיתוח הפרויקטים והיא מתכוונת להיאבק בכל כוחה באישומים ומצפה שתוצאות ההליך המשפט יעמדו לצידה. לאחרונה עדכנה הנהלת GSF את סאנטק כי מתקיימת חקירה לגבי הליך הרישוי של מספר מתקנים נוספים בעלות יכולת ייצור של 17 מגהוואט . מתקנים אלה ממשיכים לפעול ולייצר חשמל כבר לפני כשבועיים הצליחה חברת סאנטק להביא לכך שגורמים משפטיים יקפיאו את נכסיה שלGSF כמו גם את נכסיו של מנהל החברה חוויר רומיאו. בית המשפט מינה מנהל נכסים שיפקח על נכסי החברה וזה מימש את סמיכותיו באופן מידי והחליף את חוויר רומאיו מכל תפקידיו בקרן GSF.
חברת סאנטק ממשיכה לשתף פעולה עם ההנהלה הנוכחית שלGSF בבדיקה של כל מתקני הPV הנמצאים באחזקתה כדי לוודא שהם פועלים ומפיקים חשמל על פי התחזיות.