על אף שישנה החלטת ממשלה בעניין (החלטה 2431) הקובעת "להטיל על השר להגנת הסביבה ושר התשתיות הלאומיות, במסגרת הסמכויות הנתונות למשרדיהם על פי דין, להביא להפסקת פעילותן של חוות הגז שמפעילות החברה האמריקאית ישראלית לגז בע"מ וחברת פז-גז בע"מ באזור התעשייה המזרחי של באר שבע". ההחלטה המדוברת קובעת שעל החווה להיות מפונה בתוך 24 חודש מיום קבלת ההחלטה – קרי 14/11/2012
עוד דחייה בעתירה לבג"צ נגד חוות הגז בבאר שבע
חוות הגז בבאר שבע המספקת גז לעיר כבר עשרות שנים עדיין נמצאת במקומה ומספקת שירות אספקת גז לתושבי באר שבע. כאשר הוקמה החווה, אשר מיקומה המקורי רחוק משטח המחייה של העיר שהתפתחה וכמעט עטפה את החווה, וכאשר התגברו איומי הקסאמים והגראדים תלולי המסלול מעזה החליטה הממשלה להעתיק או לבטל כליל את החווה.
בעקבות זאת, קבעה הממשלה בהחלטה 2431 כי יש "להטיל על השר להגנת הסביבה ושר התשתיות הלאומיות, במסגרת הסמכויות הנתונות למשרדיהם על פי דין, להביא להפסקת פעילותן של חוות הגז שמפעילות החברה האמריקאית ישראלית לגז בע"מ וחברת פז-גז בע"מ באזור התעשייה המזרחי של באר שבע". החלטה זו קובעת שעל החווה להיות מפונה בתוך 24 חודש מיום קבלת ההחלטה – כלומר 14.11.12.
התהליך היה אמור להתנהל בשני שלבים – השלב הראשון כלל העמדת אפשרות סיום פעילות או העתקת פעילות של החברות הפועלות בחווה (פזגז בע"מ והחברה האמריקאית ישראלית לגז בע"מ) לאתר חלופי במסגרת זמן של 12 חודשים. במסגרת הזמן הזה, חברה שתהיה מעוניינת להמשיך את פעילותה תיאלץ להראות היתרי בנייה לאתר החדש.
השלב השני יהיה תקף רק עם אחת החברות המדוברות תהיה מעוניינת באפשרות של העתקת פעילות לאתר אחר בבאר שבע וגם מסגרת זמן זו הוקצבה ל-12 חודשים. אלא שההחלטה הביאה את חברות הגז פז גז והחברה האמריקאית בע"מ לפנות לבג"צ נגד ההחלטה, והדיון בעתירה מתארך ומתארך. אולם החלטות ממשלה בישראל – גם אם יש להן תאריך ומטרת יעד, הן עניין לפרשנות ולבג"צים ולאו דווקא ערובה להוצאה לפועל של מדיניות. כמובן שחברות הגז הגישו עתירה לבג"צ בנושא.
בדיון בעתירה (הנמשכת קרוב לשנה) שנערך היום, ביקשו חברות הגז לדחות את הדיון ב-30 יום כיוון שלבריהם, ייתכן ונמצאה נוסחה שתביא את הנושא לידי פתרון. על פי המסתמן המשרד להגנת הסביבה הציע מתווה שיביא לפתרון מהיר, וזאת כיוון שלדברי נציגי המשרד להגנת הסביבה בדיון "אנחנו נסכים למצות את העניין הזה [הצעת מתווה השר ח.א.] ובלבד שייקבע דיון נוסף." נציג המשרד "הבין את האילוצים," כדבריו אך המשיך ואמר שעמדת השר היא "שיש חשש גדול שהנושא יתמסמס. יכול להיות שיהיו בחירות בהמשך והשר יתחלף."
על אף הנזיפה מהשופטים שלא היו מעוניינים לדחות את הדיון בעתירה פעם נוספת ללא תכלית וציינו שיש באמתחתם פסק דין שהוא בגדר "נשק יום הדין" שיש באפשרותם להחיל על הסוגיה, הסכימו השופטים לדחות את הדיון בעתירה בשלושים יום נוספים.