גז טבעי: בית המשפט מינה נאמני פירוק לחברת הקידוח ATP
לחברת הקידוחים ATP בבעלות אמריקאית שנקלעה לקשיים מונו היום בצו בית משפט שני נאמנים – עו"ד דוד פורר ממשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' ועו"ד דרור ויגדור ממשרד יגאל ארנון ושות'. בקשת ההקפאה היא צירוף של כמה גורמים המייחדים את התיק לעומת תיקים אחרים.
חברת ATP נכנסה לישראל ביוני 2011 תוך כדי השקעה ברישיונות אקספלורציה בקידוחי שמשון ודניאל. מנכ"ל החברה האמריקאית, לילנד טייט אמר בזמנו בראיון לגלובס "ישראל מציעה ליזמים בתחום הנפט והגז תנאים סבירים גם אחרי המיסוי החדש שהוטל בעקבות המלצות ועדת ששינסקי" והעריך שבישראל מצויים מאגרים בהיקף של פי ארבע מהכמויות שנמצאו עד אז. אלא שמאז ימי יוני 2011 העליזים, טלטלות לא מעטות עברו על משק האנרגיה הישראלי, כולל האכזבה מקידוח מירה, משבר האנרגיה שפקד את ישראל בקיץ והבהלה לגז שעוברת על המשק הישראלי באופן כללי.
לדברי עו"ד פורר חברת ATP הישראלית הגישה בקשה להקפאת הליכים לא בגלל ניהול כושל של החברה בארץ אלא כיוון ש-ATP האמריקאית הגישה בקשה להגנה מפני נושים בארה"ב (צ'פטר 11). הייחוד במקרה של ATP בישראל הוא בכך שישנו חשש שאם החברה תפשוט את הרגל, הרישיונות שבהם היא מחזיקה – נכסיה העיקריים כעת, עשויים לפוג. מסיבה זו, את הבקשה להקפאת הליכי החברה, על מנת למנוע את פשיטת הרגל שלה, הגיש דווקא עו"ד פורר המייצג את אחד הנושים לעומת ההליך הרגיל שבו החברה עצמה מגישה בקשה להקפאת הליכים.
לרוב במקרים שבהם מבקש צד מסוים הקפאת הליכי חברה, הגורם המבקש ממונה לנאמן על נכסי הגוף שחדל לתפקד והוא אמון על הדאגה לנושים מטעם בית המשפט. במקרה המדובר, היות והבקשה הוגשה על ידי נושה ולא על ידי החברה עצמה, (שהצטרפה לבקשה), אלא שבמקרה הנוכחי, מונה גם עו"ד ויגדור כנאמן בשיתוף עם עו"ד פורר, זאת למרות שמשדרו של עו"ד ויגדור מייצג את הנושה הגדול ביותר, קבעה השופטת אלשיך "אני ערה כמו כן לעובדה כי הועלתה כאן בעיה מסוימת לגבי ניגוד עניינים בו עלול להימצא עו"ד ויגדור. אלא שאיש מלבד בא כח אחד הנושים לא עמד על כך כמניעה למינויו כבעל תפקיד. אם העלה מישהו סוגיה כזו או בעיה כזו הרי שלצידו משמש בעל תפקיד נוסף אשר תמיד יוכל "לאזן" את ניגוד העניינים." השופטת קבעה הקפאת הליכים עד 19.12.2012 עת יתקיים דיון נוסף בנושא.
לדברי עו"ד פורר, כעת המשימה החשובה ביותר של הנאמנים הוא למכור את הרישיונות של ATP ולטענתו ישנו לקוח פוטנציאלי, אולם הוא לא שלל קיום תהליך של התמחרות אם עתה, בעקבות פסיקת בית המשפט, יפנו אל הנאמנים גורמים נוספים המעוניינים לרכוש את רישיונות האקספלורציה של ATP.