ראשי תעשיית הרכבות בארה"ב הבינו כי יוכלו לחסוך מאות מליוני דולרים בשנה אם יעברו לקטרים מבוססי גז טבעי. כעת הם צריכים להתמודד עם מספר אתגרים
ארה"ב שוקלת מעבר לרכבות המונעות בגז טבעי
בשבועיים האחרונים נפגשו בכירי חברות הרכבות בארה"ב בכדי לדון בנושא מהותי: מעבר אפשרי של רשת הרכבות האמריקאית לגז טבעי. המהלך הזה, שדובר בו מספר פעמים בעבר מתחיל להתקדם ויש שטוענים כי אם וכאשר יקרום עור וגידים יהיה משמעותי לפחות כמו המעבר שעשתה התעשייה מפחם לדיזל.
דאן לונגמן, חוקר במעבדה הלאומית של אראגון הסמוכה לשיקגו, מסר כי "תעשיית הרכבות מאד תשמח להניע את הקטרים שלה על ידי גז טבעי. בסופו של יום זה עניין כלכלי". בהקשר לנתון זה יש לציין כי רק בשנה שעברה הוציאה חברת הרכבות "יוניון פסיפיק" סכום של 3.6 מייארד דולר על דיזל בלבד, סכום המהווה 26 אחוז מכלל ההוצאות שלה, סכום שהכפיל את עצמו תוך שנה אחת.
נציגי חברות הרכבות בטוחים שמחירי הגז ישארו אטרקטיביים ביחס למחירי הדיזל. כיום, עלות של גלון גז טבעי נמוכה בדולר עד שני דולר ביחס לגלון דיזל. בחישוב מהיר שכולל שימוש בכמיליארד גלונים של דלק בשנה, המעבר לגז טבעי יכול לחסוך לתעשיית הרכבות מאות מליוני דולרים בשנה.
אלא שלא הכל ורוד במעבר המיוחל. אחת הבעיות המרכזיות בהסבת רכבות לגז טבעי קשורה בהסבת מנועים שעלותם גבוהה במיוחד. למעשה, הסבה שכזו עתידה לעלות בין 600 אלף דולר למיליון דולר עבור יחידה אחת. בעיה נוספת היא מיקום מכלי הגז ברכבת עצמה שכן לא ניתן לפנות את מיכלי הדיזל בשלב זה. פתרון אפשרי לבעיה זו, אותה מקווים שיאשר הקונגרס האמריקאי, הוא הסבת מכלי הפחם ששימשו את הקטר בעבר לטובת מיכלים של גז טבעי נוזלי.