סין ביקשה מארגון הסחר העולמי לפתוח בחקירה כנגד איטליה ויוון בטענה שאלו משתמשות בכלים פיננסיים שאינם חוקיים כנגדה
סין פונה לארגון הסחר העולמי: בדקו התנהלותן של איטליה ויוון
סכסוך הסחר בין סין למערב בתחום התעשייה הסולארית ממשיך להתפתח. לאחר שדווח כי סין משיקה חקירה שתימשך כשנה אל מול חברות יצואניות מאירופה ומהמערב על מנת לקבוע האם פעילות הסחר שלהן תקינה על פי אמות המידה הרגולטוריות של אירגון הסחר העולמי, פונה סין לארגון עצמו.
הפרשה החלה בתחילת 2012 כשחברת "סולארוורלד" ביחד עם שבע יצרניות פאנלים סולאריים אמריקאיות הגישו בקשה לחקירת חשדות להצפת השוק על ידי מתחרים סיניים. החקירה נמשכה קרוב ל-9 חודשים, תוך שסין עצמה זועקת שארה"ב מפעילה "הגנתיות" ואמצעי מסחר לא הוגנים, ואינה עומדת בתקנות ארגון הסחר העולמי. לעומת זאת, מחלקת הסחר הפדראלית של ארה"ב קבעה שהסינים אכן הציפו את השוק. חברות סיניות ששיתפו פעולה עם החקירה של מחלקת הסחר, זכו להיטלים בגובה של "רק" 31% לעומת חברות שלא שיתפו פעולה הוכו בהיטלים בגובה של עד 249%.
בעוד הסינים לא ממש הבינו מאיפה המהלומה באה להם, יחד עם האטה באירופה וצלילה חופשית של מחירי הפאנלים, סולארוורלד חגגה את ניצחונה בכך שהגישה בקשה דומה למועצת האיחוד האירופאי. בינתיים מדינות החברות באיחוד צופות כיצד יצרניות אירופאיות פושטות את הרגל אחת אחרי השניה בעוד שהחברות הסיניות ממשיכות להתקיים והחלו להתקין אמצעים פיננסים על מנת לעודד ייצור מקומי – בעיקר באיטליה ויוון.
בעקבות החלטת האיחוד לחקור חשדות להצפת השוק על ידי היצרניות הסיניות, פנתה סין אמש לנציגי בבקשה לגישור בינה ובין האיחוד האירופאי וחלק מן המדינות החברות בו. סין טוענת כי חלק מהכלים הפיננסיים שמדינות אירופה הפעילו קשורים לתעריף ההזנה ממערכות אנרגיה מתחדשת (FiT) משפיעים על תעשיית האנרגיה המתחדשת במדינות האיחוד האירופאי. המדינות אליהן סין מכוונת הן בעיקר איטליה ויוון שהכלילו לאחרונה הגבלות על מוצרים מיובאים המתחרים בתוצרת מקומית. על פי התלונה שהגישה סין, הגבלות אלה סותרות הסכמים שונים ותקנות סחר של הארגון.