את הדברים הללו כתב בנחרצות, נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן לשר האוצר בעקבות אישור עליית מחירי הארנונה בפריפריה
"בטלו את עליית מחירי הארנונה בישובי קו העימות"
הימים ימי לחימה אך נראה שבמשרד האוצר העסקים כרגיל. לאחר שהתברר כי באוצר אישרו העלאות חריגות במיסי הארנונה בעשרות ישובים בפריפריה, יש מי שזועם. צביקה אורן, נשיא התאחדות התעשיינים שלח אמש משרד אל שר האוצר ושר הפנים בו הוא מתריע על כך שעליות המחירים עלולים לסכן את התעשייה הישראלית הממוקמת בפריפריה ולגזור עליה כליה.
"בימים אלו, בהם התעשייה הישראלית נלחמת בחזית של האטה כלכלית עולמית לצד חזית ביטחונית מקומית, בחרתם לפגוע ביכולתה לשמר את כושר התחרות באמצעות אישור של העלאות חריגות לארנונה בעשרות יישובים" כתב אורן "מדובר באישור שערורייתי אשר מגיע בחלק מהיישובים ל-15%-20% ופוגע משמעותית ביכולתה של התעשייה לפעול בישראל, ולשמר מקומות תעסוקה".
בהמשך מוסיף אורן וכותב כי אישור זה בא לאחר התייקרות של קרוב ל-20% בשיעור הארנונה הממוצע בשש השנים האחרונות ויתווסף לעול המיסוי המוניציפלי העצום שמשלמת התעשייה ומגיע כיום לכשלושה מיליארד ₪ בשנה. זאת, במקרים רבים, ללא הבטחת שירותים מוניציפליים ולצד עלויות נוספות כמו אגרות והיטלים.
"מקומם במיוחד השימוש הרחב במנגנון ההעלאות החריגות- המדינה מפחיתה באופן שיטתי את תמיכתה ברשויות המקומיות ומחייבת אותן להטיל נטל מיסוי עודף ויקר על התעשייה והתושבים" כותב אורן "כך, בשנת 2012 הגישו קרוב ל-50% מהרשויות המקומיות בקשות לאישורים חריגים וכרבע מהן אושרו. אין ספק כשאשר רבע מהרשויות המקומיות בישראל זוכות לאישורים להעלאות, אין מדובר בהעלאות "חריגות" אלא במנגנון שיטתי אשר גורם לתוספת מיסוי שנתית כבדה על המגזר העסקי והאזרחים".
בהמשך דבריו מזכיר אורן את השלכות התייקרות הארנונה ומבהיר כי על המדינה להבהיר כי ייקור הארנונה יוביל להתייקרות מחירי מוצר הקצה, ולכך המדינה צריכה להיות ערבה. "על רקע המחאה החברתית ודבריכם בנוגע ליוקר המחיה בישראל, אנו מבקשים שתכירו בכך כי חתימתכם לייקור הארנונה הנה חתימה על ייקור מחירי המוצרים. התעשייה הישראלית אינה יכולה להמשיך לפעול בסביבת תשומות יקרה ומתייקרת ללא אחד מהשניים- צמצום פעילות ופיטורי עובדים או ייקור מחירים. בשני המקרים, עליכם להבין את אחריות משרדיכם – הן ליקור אפשרי של המוצרים והן, במקרה הפחות טוב, לצמצום פעילות ופגיעה במקומות תעסוקה".