שותפות "תמר" לא עוצרת: בהסכם שעלותו נאמדת ב30 עד 50 מליון דולר נמכרו חומרי זינה למפעלי הזיקוק של "פז" באשדוד
חוזה נוסף ל"תמר": חתמה עם "פז" על אספקת קונדנסט
לאחר עסקת הענק של שותפות "תמר" עם החברה לישראל מגיעה עסקה נוספת: חברת הזיקוק של פז תרכוש מהשותפות קונדנסט (נוזל הידרוקרבוני שנוצר במהלך הפקת גז טבעי) לתקופה של חמש שנים. בהודעה הבורסאית ששיחררה הבוקר השותפות נכתב כי עלות האספקה תעמוד על 30-50 מליון דולר וזאת בהתאם להכנסות בפועל שיגזרו ממכלול גורמים, לרבות מכמויות הקונדנסט שיופקו וימכרו בפועל לפז וממחיר הברנט (Brent) בעולם.
על- פי ההסכם, השותפות מחוייבת להזרים קונדנסט למתקן הקבלה באשדוד מפרויקט תמר, בהתאם ובכפוף לכמויות ולתנאים המפורטים בהסכם. המחיר שישולם לבעלי המאגר בגין הקונדנסט נקבע על-פי מחירי הברנט (Brent) בניכוי מרווח. עם זאת מדגישים ב"תמר" כי "אין ודאות ביחס להיקף הקונדנסט שיופק, אם וככל שיופק".
יצויין כי זרימת הגז הטבעי מ"תמר" עתיד להתחיל במרץ 2013 וכי מגדל ההקמה העצום של השותפות יתחיל להבנות כבר בימים הקרובים באשדוד. במאגר תמר מחזיקות "נובל אנרג'י" (36%), ישראמקו (28.75%), אבנר (15.62%), דור חיפושי גז (4%).